• Home
  • Ouderen in de wijk

Ouderen in de wijk

Welkom

Welkom op de website van Ouderen in de Wijk Rotterdam. Wilt u weten wat er in uw wijk te doen is? Of wilt u graag uw digitale vaardigheden versterken of andere mensen ontmoeten? Gezellig met iemand samen of alleen, wij staan voor u klaar!

Wie zijn wij

Ouderen in de wijk is een initiatief dat door de vier grote bibliotheken van Nederland (Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam) wordt uitgevoerd. Het initiatief richt zich op AOW-gerechtigden met het doel deze groep (weer) zelfredzaam te maken. Dit doen we bijvoorbeeld door verschillende activiteiten in de wijk in kaart te brengen en samen te werken met Rotterdamse buurtorganisaties. Het aanbod van activiteiten bundelen wij in een maandelijkse activiteitenkalender die alle deelnemers van Ouderen in de Wijk gratis per mail of per post thuis gestuurd krijgen. De activiteitenkalender vullen wij met interessante en relevante activiteiten die zowel in de wijken als in de bibliotheken plaatsvinden.

Op deze manier kunnen wij u informeren over wat er te doen is in uw wijk en kunnen wij uw behoeftes ophalen om u vervolgens door te verwijzen naar activiteiten die daarbij passen. Zo hopen we dat u ook op latere leeftijd nog leuke dingen blijft ondernemen.


Meedoen

Ouderen in de Wijk is speciaal voor AOW-gerechtigden. Dit betekent dat u in ieder geval 66 jaar en 4 maanden oud moet zijn om deel te kunnen nemen. Daarnaast proberen wij mensen met een minimum inkomen te ondersteunen. Aan veel van de activiteiten in de activiteitenkalender kunt u gratis of tegen een kleine vergoeding deelnemen. Zo proberen we het aanbod van activiteiten toegankelijk te houden voor iedereen. We verzamelen informatie per wijk, waardoor het makkelijk te zien is wat er bij u in de buurt te doen is. Denk aan bewegen op muziek, creatieve middagen, aanschuifmaaltijden, computercursussen, lezingen en nog veel meer.

Wij zijn momenteel actief in de vestigingen FeijenoordDelfshavenIJsselmonde, Ommoord, Overschie en de Centrale Bibliotheek. U bent daar van harte welkom om een praatje met één van onze gastvrouwen te maken of om u door hen te laten inschrijven.

Hoe werkt het inschrijven precies?

  1. Neem contact met ons op. Dit kan via de bibliotheek, telefoon of per e-mail.
  2. We maken een afspraak met u waarin we met u bespreken waar u behoefte aan heeft, wat u zou willen leren of waar u hulp bij kunt gebruiken. Aan de hand van uw behoeftes kunnen we u adviseren over wat er te doen is in uw wijk of u doorverwijzen naar andere organisaties.
  3. Ingeschreven? Dan ontvangt u elke maand een activiteitenkalender per post of e-mail waarin staat wat er die maand te doen is in uw wijk, waarna u (vrijblijvend) kunt kiezen aan welke activiteiten u wilt deelnemen. Ook ontvangt u een gratis jaarabonnement bij de bibliotheek.
  4. Ook heeft u twee contactmomenten in het jaar met één van onze gastvrouwen voor een gezellig praatje, om te kijken hoe het met u gaat en om te vragen of uw behoeftes nog veranderd zijn.

Uitgelichte activiteiten

Elke maand stellen we een activiteitenkalender op. Hierin zetten we activiteiten van zo veel mogelijk verschillende aanbieders. Iedereen kan activiteiten aanmelden voor het boekje, mits het een activiteit betreft waar ouderen heen kunnen en waarvan de prijs voor deelname laag of gratis is.

De activiteiten die we in het boekje noemen vinden niet alleen plaats in de bibliotheek. We proberen een breed aanbod van verschillende organisaties te verzamelen. Dit betekent dat de activiteiten ook in een Huis van de Wijk, buurthuis of andere organisatie bij u in de wijk kunnen plaatsvinden.

Samenwerken

Wij staan open voor samenwerkingen met iedereen die iets wil betekenen voor de ouderen. Wilt u samen iets organiseren of uw activiteit graag terugzien in onze volgende kalender? Stuur ons een mailtje! Dat kan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven of meer informatie nodig?

Neem dan contact op met één van onze gastvrouwen. Zij staan u graag te woord. Word er niet opgenomen? U kunt altijd een voicemail inspreken en dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Bel naar: (010) 281 61 00 (bereikbaar van maandag tot zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur)
Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen u binnenkort te ontmoeten!

 

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.