• Home
  • Coronamaatregelen

Coronamaatregelen in de bibliotheek

Vanaf 25 september is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Onze studie- en werkplekken zijn om deze reden ook weer teruggezet naar de oude situatie. Hierdoor is er weer meer plek om te lezen, werken en studeren.

De belangrijkste maatregel die nog wel blijft gelden:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Heeft iemand bij je thuis klachten zoals koorts en/of benauwdheid? Blijf ook dan thuis.

Geen coronatoegangsbewijs nodig voor toegang tot de bibliotheek

Bezoekers van de bibliotheek hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Je kunt boeken komen halen en brengen en je bent ook van harte welkom om te werken of studeren. Ook bij onze activiteiten (bijvoorbeeld Taalcafé, workshops, lezingen, cursussen en trainingen) hoef je geen toegangsbewijs te laten zien.

Wel coronatoegangsbewijs voor Bibliotheektheater en grote evenementen

Voor toegang tot het Bibliotheektheater en bij grote evenementen is wel een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) verplicht. Dit geldt zowel voor besloten bijeenkomsten (verhuur) als voor de voorstellingen. Je kunt een coronatoegangsbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app of printen via CoronaCheck.nl/print. Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs.

Hulp bij het installeren van de CoronaCheck-app

Heb je vragen over de CoronaCheck-app of het papieren coronabewijs? Kom dan langs bij een van onze Digicafés of het Informatiepunt Digitale Overheid in de Centrale Bibliotheek of Zuidplein. 

Heb je een ingewikkelde vraag? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van een DigiD? Bel dan eerst met onze klantenservice op (010) 281 61 00. Zij kunnen je vertellen op welke tijdstippen en welke locaties je daarvoor terecht kunt.

Contact en veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bijvoorbeeld over de maatregelen, handhaving van de veiligheidsmaatregelen of de mogelijkheden? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen.

Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Algemene vragen

Ik ben niet in de gelegenheid naar de bibliotheek te komen, maar ik wil wel graag boeken lenen. Kan dit?

Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Zij weten wat de mogelijkheden zijn en kunnen je verder helpen.

Ik ben slecht ter been, kan ik naar de bibliotheek komen?

Ook als je slecht ter been bent, kunt je de bibliotheek weer bezoeken. Alle liften (maximaal 1 volwassene) en roltrappen zijn weer in gebruik.

Blijft alle online content beschikbaar als de vestigingen weer open zijn?

De online dienstverlening is en blijft onderdeel van onze totale dienstverlening. De e-books en luisterboeken blijven dus beschikbaar voor alle leden - met uitzondering van leden met een Startabonnement.

Wil jij gebruik kunnen maken van e-books en luisterboeken? Kijk dan eens naar ons Basis- of Plusabonnement. 

Werken of studeren

Moet ik mijn contactgegevens registreren als ik ga studeren of werken?

Nee, dit is niet meer verplicht. De gezondheidscheck is bij werken of studeren echter wel verplicht.

Wat als er geen werk- of studieplekken meer beschikbaar zijn?

Dan is het helaas niet mogelijk om in de bibliotheek te verblijven.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.