Mees: ik bieb op rij 3, stoel 6 #jouwverhaal

14 nov 2018

Mees: ik bieb op rij 3, stoel 6 #jouwverhaal

‘Soms gaan we naar voorstellingen. ‘Buurman en buurman’ heb ik gezien. En ik wil wel naar Superloeser, in het theater van de bibliotheek, over een meisje dat knakworsten uit haar polsen schiet. Maar er zijn dus ook héél veel andere dingen die je kan doen.

 

De waanzinnige boomhut
Ik vind lezen best leuk. Dolfje Weerwolfje, De waanzinnige boomhut – daar heb ik net het laatste deel van gelezen -, boeken van Roald Dahl. Mijn ouders lezen me voor, en ik lees zelf, lekker op mijn eigen tempo.

Breakdance
Ik zit op breakdance, dat is een vorm van hiphop. Het is eigenlijk een soort ruzie, maar dan vecht je het uit in de vorm van een dans. De meester is niet streng, maar als je niet oplet moet je tien keer opdrukken. Van breakdance word je lenig, en sterk, want je moet veel met je handen doen en op de grond.

Try not to laugh
Sep is mijn beste vriend. Vroeger zaten we naast elkaar in de klas, nu niet meer, we haalden kattenkwaad uit. We kijken samen YouTube-filmpjes van “Try not to laugh”, en we houden allebei van gamen: Minecraft, Fortnite. We tekenen en skaten en spelen buiten. Dit vind ik het fijnst: dat ik uit school kom, dat het weekend is en ik kan uitslapen, en dat ik dan de hele dag met Sep kan rondhangen.’

Mees / 6 / nieuwsgierig jong / centrum

--- --- ---

Bibliotheektheater
Het Bibliotheektheater is een sfeervol en intiem theater. Je vindt het theater in de Centrale Bibliotheek. In de agenda op onze website vind je alle voorstellingen, lezingen en naar welke muziek je er kunt luisteren. Hier vind je ook een overzicht van alle jeugdvoorstellingen.

Laura van Mourik

1000 Resterende tekens