• Organisatie

  Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor (gratis) activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom. In de stad, op school en online. Ook zijn wij altijd geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingspartners. Interesse of vragen? Neem contact op via (010) 2816 100 of vul het contactformulier in.

  Contactformulier

 • Visie & doelen

  Bibliotheek Rotterdam is een zelfstandige stichting met als doelstelling het bieden van vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat Rotterdammers en de directe omgeving bewust, kritisch en actief kunnen deelnemen aan de Rotterdamse samenleving. Wij werken dagelijks aan de toekomst van Bibliotheek Rotterdam, zowel op de korte termijn (zie ons Jaarplan 2018) als op de langere termijn (zie het Meerjarenbeleidsplan 2017-2020).

 • Samenwerking

  Bibliotheek Rotterdam heeft veel te bieden. Een uitgebreide collectie, een onderwijsprogramma en aantrekkelijke culturele programmering. Dit doen we niet alleen. We werken nauw samen met culturele instellingen, het onderwijs en inwonende partners, zoals de Rotterdampaswinkel en Vrijwilligerswerk Rotterdam. Hierdoor profiteren klanten van een laagdrempelig en breed aanbod. Nieuwe partners zijn altijd welkom, dus ben of ken je een interessante partner? Neem contact op via (010) 2816 100 of vul het formulier in.

  Samenwerkingspartners

 • Jaarverslag

  2017 was het jaar waarin onder meer 3700 Rotterdammers door de Centrale renden tijdens de Urban Trail, de 100ste schoolklas de Erasmus Experience bezocht en de opening van de bibliotheek op Centraal Station het achtuurjournaal haalde. Hierover én over de resultaten en voornemens van de bibliotheek lees je in het Jaarverslag 2017. Of bekijk je liever snel de feiten en cijfers?

  Jaarverslag 2017

 • Reglementen

  Benieuwd naar hoe wij omgaan met de privacy van onze klanten? Of wil je onze algemene inkoopvoorwaarden inzien? Op onze website zijn alle tarieven en reglementen na te lezen. Zo kun je de huisregels, privacyverklaring, algemene inkoopvoorwaarden en de statuten Stichting Bibliotheek Rotterdam vinden, maar ook het reglement Raad van Toezicht, het directiereglement en de regels van schenking. Heb je na het lezen ervan vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via (010) 2816 100 of mail klantenservice@bibliotheek.rotterdam.nl

  Reglementen

 • ANBI-status

  Bibliotheek Rotterdam heeft een ANBI-status en is daarmee een algemeen nut beogende instelling. Om aangewezen te worden als ANBI is het nodig om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moeten wij ons onder meer voor minstens 90% inzetten voor het algemeen belang. Verder hebben we met het geheel van onze activiteiten geen winstoogmerk en voldoen al onze medewerkers en onze organisatie aan de integriteitseisen. Ook hebben onze bestuurders geen eigen belang in de Stichting Bibliotheek Rotterdam.

  ANBI gegevens

 • Raad van Toezicht

  De directie van Stichting de Bibliotheek Rotterdam, de Bibliotheek Rotterdam, bestaat uit directeur-bestuurder Theo Kemperman en wordt bijgestaan door Annerie Brenninkmeijer (manager Unit Bibliotheken), Paul Adels (manager Unit Markt- en Productontwikkeling), Jannet Wiersma (manager HRM) en Jaap Naber (controller). Tezamen vormen zij het directieteam. De governance is in handen van de Raad van Toezicht, bestaande uit: voorzitter Arjen (H.A.) van Klink, Souad El Hamdaoui, Bas (J.S.M.) Savenije, Rob Fens en Annemijn Crince le Roy.

  Het beloningsbeleid van de directie en Raad van Toezicht wordt gepubliceerd in het jaarverslag. De medewerkers worden beloond volgens de CAO van Openbare Bibliotheken.

Organisatie pagina

14 Ondernemers

15 Klantenpanel