Skip to main content

Primair onderwijs: de Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school (dBos) is een landelijk programma waarvoor bibliotheken en het onderwijs met elkaar samenwerken. Het doel: leerlingen krijgen meer leesplezier, worden digitaal vaardiger en verbeteren hun taalontwikkeling. Doet jouw school mee, dan werk je constructief aan het verbeteren en verdiepen van je leesonderwijs en aan de digitale geletterdheid van je leerlingen.

Op deze pagina vind je een overzicht van praktische zaken rondom de Bibliotheek op school - Rotterdam. Bekijk bijvoorbeeld ons aanbod, lees onze inspiratieblogs of neem een kijkje in de webshop. Bij het blok ‘aan de slag met leesbevordering en digitale geletterdheid’ vind je praktische tips waardoor je meteen geïnspireerd aan de slag kunt gaan. Onder het derde kopje vind je meer verdiepende informatie over lezen. Lees hier onder andere over de aanpak rondom laaggeletterdheid, onderzoeken van Stichting Lezen en hoe je je leesbeleid kunt verdiepen door het schrijven van een leesplan of het volgen van Open Boek.

En wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons dan op Instagram, praat mee in de Facebookgroep of schrijf je in voor de nieuwsbrief! 

Blijf op de hoogte