Makkelijk Lezen

Is lezen soms lastig of heb je niet zoveel zin om te lezen? In de Centrale Bibliotheek en vestiging Delfshaven is speciaal voor jou een plek ingericht: het Makkelijk Lezen Plein (MLP). Hier vind je Makkelijk Lezen-boeken: leuke, spannende en makkelijker te lezen boeken en ook (mee)luisterboeken.

In de andere bibliotheekvestigingen vind je boeken met een Makkelijk Lezen-sticker tussen de andere boeken. Daar werken natuurlijk ook bibliotheekmedewerkers die jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste materialen.

 

  • Wist je dat? Onze website helemaal in dyslexielettertype te lezen is? Klik daarvoor in de grijze balk bovenin je scherm op de T.

Voor wie is het Makkelijk Lezen Plein?

Het Makkelijk Lezen Plein is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die niet zo van lezen houden of daar moeite mee hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door dyslexie, TOS, taalachterstand of concentratieproblemen, zoals ADHD.

In het filmpje van het Makkelijk Lezen Plein (hiernaast) legt een bibliotheekmedewerker van Bibliotheek aan den IJssel uit wat het MLP is en hoe het de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen bevordert. Miron (11) heeft dyslexie en maakt graag gebruik van het Makkelijk Lezen Plein. Hij vertelt samen met zijn moeder hoe zij het MLP ervaren.

Vijfvingertest

Past dat ene boek wel goed bij je kind? Soms kunnen kinderen een te lastig boek uitkiezen. Een goede manier om te kijken of het boek wel bij het leesniveau van je kind past is de vijfvingertest.

Lees een bladzijde uit het boek

Tel alle moeilijke woorden op je vingers

Minder dan 5 vingers?
Lezen maar!

Meer dan 5 vingers?
Kies een ander boek en doe de test nog eens.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.