• Blop duikt op tijdens Kinderboekenweek

  Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) schreef Derek Otte een gedicht voor alle Rotterdamse kinderen over het thema Vriendschap. Tijdens het grote Kinderboekenweekfeest op zondag 7 oktober draagt hij het gedicht voor. Klik op 'lees meer' om Blop duikt op alvast te lezen!

  Lees meer

 • Stadsdichter op visite

  De stad door, op zoek naar verhalen over Rotterdam en verhalen van de Rotterdammers. In 2017 en 2018 kun je de Rotterdamse stadsdichter overal tegenkomen. Met een klaptafel in het park of met zijn typmachine in het café op de hoek. Benieuwd wat hem dit oplevert? Check het via de Instagram-pagina stadsdichter010!

  Lees meer

 • Derek Otte

  Derek Otte (1988) debuteerde in 2015 met zijn dichtbundel Regelgeving en twee jaar later verscheen zijn tweede bundel TOFLOF. Hij is docent Spoken Word op de Hogeschool Rotterdam, organisator van zijn eigen woordpodium Paginagroots én hij heeft zijn eigen uitgeverij: Rorschach. In de tijd die overblijft crosst hij Nederland en Vlaanderen door voor optredens.

  Derek Otte

 • Contact

  De stadsdichter wordt benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en schrijft jaarlijks zes stadsgedichten over de Rotterdamse actualiteit. De stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Suggesties voor een project of stadsgedicht kun je per mail indienen.

  Mail je suggestie voor de stadsdichter

 • Eerdere stadsdichters

  Sinds 2007 kent Rotterdam een stadsdichter. Het Rotterdamse stadsdichterschap is eerder vervuld door De Woorddansers, Jana Beranová, Ester Naomi Perquin, Daniël Dee en Hester Knibbe. De stadsdichters schreven, soms op verzoek soms op eigen initiatief, gedichten geïnspireerd op de stad Rotterdam. 

  Eerdere stadsdichters

Stadsdichter pagina

banner lees alle stadsgedichten

stadsdichter op visite module