Rotterdam

 • Stadsgedicht NOU EN OF

  De nog verse Rotterdamse stadsdichter schreef zijn nieuwste stadsgedicht in het licht van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. In het gedicht beschrijft Derek Otte de ziel van Rotterdam, een stad waarin het niet uitmaakt wat je afkomst of geloof is.

  Lees meer

 • Derek Otte stadsdichter Rotterdam

  Eind januari werd in het Bibliotheektheater door wethouder Pex Langenberg de nieuwe stadsdichter van Rotterdam bekend gemaakt: Derek Otte! Hij neemt het stokje over van Hester Knibbe en zal in 2017 en 2018 zes gedichten per jaar schrijven met de stad Rotterdam en de Rotterdammers als inspiratiebron.

  Over Derek Otte

 • Derek Otte

  Derek Otte (1988) is huisdichter bij radiozender FunX, docent Spoken Word op de Hogeschool Rotterdam en organisator van het woordpodium Paginagroots in de Rotterdamse Schouwburg. In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving en op dit moment werkt aan zijn tweede bundel TOFLOF.

  Derek Otte

 • Contact

  De stadsdichter wordt benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en schrijft jaarlijks zes stadsgedichten over de Rotterdamse actualiteit. De stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Suggesties voor een project of stadsgedicht kun je per mail indienen.

  Mail je suggestie voor de stadsdichter

 • Eerdere stadsdichters

  Sinds 2007 kent Rotterdam een stadsdichter. Het Rotterdamse stadsdichterschap is eerder vervuld door De Woorddansers, Jana Beranová, Ester Naomi Perquin, Daniël Dee en Hester Knibbe. De stadsdichters schreven, soms op verzoek soms op eigen initiatief, gedichten geïnspireerd op de stad Rotterdam. 

  Eerdere stadsdichters

Stadsdichter pagina

kunst

Hester bundel 384x257