×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 254 niet laden
 • Stadsgedicht van Derek Otte krijgt vaste plek in Park 1943

  De Rotterdamse stadsdichter Derek Otte schreef zijn nieuwste stadsgedicht voor de herdenking van het Vergeten Bombardement op Bospolder Tussendijken, dit jaar 75 jaar geleden.

  Lees meer

 • Stadsdichter op visite

  De stad door, op zoek naar verhalen over Rotterdam en verhalen van de Rotterdammers. In 2017 en 2018 kun je de Rotterdamse stadsdichter overal tegenkomen. Met een klaptafel in het park of met zijn typmachine in het café op de hoek. Benieuwd wat hem dit oplevert? Check het via de Instagram-pagina stadsdichter010!

  Lees meer

 • Derek Otte

  Derek Otte (1988) is huisdichter bij radiozender FunX, docent Spoken Word op de Hogeschool Rotterdam en organisator van het woordpodium Paginagroots in de Rotterdamse Schouwburg. In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving en op dit moment werkt aan zijn tweede bundel TOFLOF.

  Derek Otte

 • Contact

  De stadsdichter wordt benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en schrijft jaarlijks zes stadsgedichten over de Rotterdamse actualiteit. De stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Suggesties voor een project of stadsgedicht kun je per mail indienen.

  Mail je suggestie voor de stadsdichter

 • Eerdere stadsdichters

  Sinds 2007 kent Rotterdam een stadsdichter. Het Rotterdamse stadsdichterschap is eerder vervuld door De Woorddansers, Jana Beranová, Ester Naomi Perquin, Daniël Dee en Hester Knibbe. De stadsdichters schreven, soms op verzoek soms op eigen initiatief, gedichten geïnspireerd op de stad Rotterdam. 

  Eerdere stadsdichters

Stadsdichter pagina

banner lees alle stadsgedichten

stadsdichter op visite module