• Muurgedicht Derek Otte onthuld in Crooswijk

  Boven de BENU-apotheek in Crooswijk is vanaf 26 juni een nieuw muurgedicht van oud-stadsdichter Derek Otte te zien. Derek is blij dat juist deze dichtregel, ‘Meerdere wegen leiden naar dromen’, nu in Crooswijk op de muur staat: “Ik vind Crooswijk hartstikke tof, punt uit. Een echt stukje Rotterdam."

  Lees meer

 • Dean Bowen 

  Dean Bowen (1984) is dichter en performer. In 2018 debuteerde hij met zijn bundel Bokman en dat leverde hem direct een nominatie op voor de C. Buddinghprijs. Eerder publiceerde hij al in diverse literaire tijdschriften, zowel online als offline, en gaf hij performances in binnen- en buitenland.

  Lees meer

 • Contact

  De stadsdichter wordt benoemd door het college van burgemeester en wethouders en schrijft jaarlijks zes stadsgedichten. De stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Suggesties voor een project of stadsgedicht kun je per mail indienen.

  Mail je suggestie voor de stadsdichter

 • Eerdere stadsdichters

  Sinds 2007 kent Rotterdam een stadsdichter. Het Rotterdamse stadsdichterschap is eerder vervuld door De Woorddansers, Jana Beranová, Ester Naomi Perquin, Daniël Dee, Hester Knibbe en Derek Otte. De stadsdichters schreven allen gedichten geïnspireerd op de stad Rotterdam. 

  Lees meer

Stadsdichter pagina

Stadsdichter Dean Bowen

Banner Jeugdstadsdichter