• Dean Bowen nieuwe stadsdichter

  Dean Bowen is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam. In het Bibliotheektheater werd hij woensdag 30 januari officieel benoemd door Wethouder Said Kasmi. Hij heeft veel zin in de functie en borduurt graag door op de erfenis die zijn voorganger Derek Otte heeft achtergelaten.

  Lees meer

 • Dean Bowen 

  Dean Bowen (1984) is dichter en performer. In 2018 debuteerde hij met zijn bundel Bokman en dat leverde hem direct een nominatie op voor de C. Buddinghprijs. Eerder publiceerde hij al in diverse literaire tijdschriften, zowel online als offline, en gaf hij performances in binnen- en buitenland.

  Lees meer

 • Contact

  De stadsdichter wordt benoemd door het college van burgemeester en wethouders en schrijft jaarlijks zes stadsgedichten. De stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Suggesties voor een project of stadsgedicht kun je per mail indienen.

  Mail je suggestie voor de stadsdichter

 • Eerdere stadsdichters

  Sinds 2007 kent Rotterdam een stadsdichter. Het Rotterdamse stadsdichterschap is eerder vervuld door De Woorddansers, Jana Beranová, Ester Naomi Perquin, Daniël Dee, Hester Knibbe en Derek Otte. De stadsdichters schreven allen gedichten geïnspireerd op de stad Rotterdam. 

  Lees meer

Stadsdichter pagina

Stadsdichter Dean Bowen