Rotterdam

 • Stadsdichter schrijft voor inJazz

  Om de sprekers van de conferentie inJazz een bijzonder, persoonlijk en Rotterdams cadeau te geven is Derek Otte gevraagd een kort gedicht te schrijven. Het gedicht is uitgegeven als zeefdruk en in beperkte oplage gedrukt. Het resultaat, een gedicht waarin Derek jazz en Rotterdam met elkaar verbindt, zie je onder de button.

  Lees meer

 • Stadsdichter op visite

  De stad door, op zoek naar verhalen over Rotterdam en verhalen van de Rotterdammers. In 2017 en 2018 kun je de Rotterdamse stadsdichter overal tegenkomen. Met een klaptafel in het park of met zijn typmachine in het café op de hoek. Benieuwd wat hem dit oplevert? Check het via de Instagram-pagina stadsdichter010!

  Lees meer

 • Derek Otte

  Derek Otte (1988) is huisdichter bij radiozender FunX, docent Spoken Word op de Hogeschool Rotterdam en organisator van het woordpodium Paginagroots in de Rotterdamse Schouwburg. In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving en op dit moment werkt aan zijn tweede bundel TOFLOF.

  Derek Otte

 • Contact

  De stadsdichter wordt benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en schrijft jaarlijks zes stadsgedichten over de Rotterdamse actualiteit. De stadsdichter is een literair ambassadeur, commentator en bruggenbouwer voor de stad. Suggesties voor een project of stadsgedicht kun je per mail indienen.

  Mail je suggestie voor de stadsdichter

 • Eerdere stadsdichters

  Sinds 2007 kent Rotterdam een stadsdichter. Het Rotterdamse stadsdichterschap is eerder vervuld door De Woorddansers, Jana Beranová, Ester Naomi Perquin, Daniël Dee en Hester Knibbe. De stadsdichters schreven, soms op verzoek soms op eigen initiatief, gedichten geïnspireerd op de stad Rotterdam. 

  Eerdere stadsdichters

Stadsdichter pagina

banner lees alle stadsgedichten

stadsdichter op visite module