Wat kun je thuis met de bibliotheek?

De meeste vestigingen zijn gesloten, maar dat betekent niet dat je geen gebruik kunt maken van onze diensten en producten. Met (en ook zonder) een Start-, Basis- of Plusabonnement van de bibliotheek blijf je lezen met de e-books van de online bibliotheek, luister je naar je favoriete app via de LuisterBieb en blijven kinderen oefenen voor hun basisschoolvakken.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle online producten en diensten waar je nu gebruik van kunt maken. Daarnaast vind je onderaan ook een aantal leuke online activiteiten. Kinderboekenschrijver Arend van Dam beantwoordt bijvoorbeeld vragen over schrijven en collega Chrisje geeft leuke tekenworkshops.

We zijn dan nog wel grotendeels gesloten, maar proberen deze periode voor jou zo aangenaam mogelijk te maken.

Informatiepunt Digitale Overheid

Vanwege de maatregelen van het kabinet worden veel (overheids)zaken nu online afgehandeld. Heb je hier moeite mee en kun je wel wat hulp gebruiken? Je kunt in deze periode bellen naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Zij helpen je met vragen over websites van de overheid. Je kunt onder andere bellen met vragen over het verlengen van je rijbewijs, het betalen van verkeersboetes, het aanvragen van huurtoeslag of het regelen van langdurige zorg. Maar ook met vragen over DigiD of het uitstellen van je belastingaangifte kun je bellen.

Het Informatiepunt is voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Dus loop je ergens tegenaan op een website van de overheid? Bel dan met (010) 281 61 03
(bereikbaar op dinsdag en woensdag van 13:00 uur tot 17:00 uur).

Nog geen lid?

Sommige online diensten van de bibliotheek kun je ook gebruiken zonder lidmaatschap, maar met een Basis- of Plusabonnement heb je veel meer keuze en voordelen. Wil je hier gebruik van maken en toch lid worden? Dat kan, ook tijdens deze corona-periode, gewoon online. Ga naar onze pagina Word lid voor meer informatie.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.