Skip to main content

Jouw bieb 

Jong en nieuwsgierig wat de bibliotheek jou te bieden heeft? Dan zit je hier goed! We nemen je mee in alles wat de bibliotheek jou te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan evenementen over ondernemerschap of mentale gezondheid, maar ook inspirerende talks, optredens en workshops. En wist je dat we in twee vestigingen zelfs een speciale jongerenvloer hebben?

Jongerenvloer

Wil je leeftijdsgenoten ontmoeten, samen werken of studeren of een toffe activiteit bijwonen? Kom dan naar onze jongerenvloer. Je vindt er werkplekken, lounge hoekjes, spelletjes, exposities, speciale boekencollecties en inspirerende leeftijdsgenoten! Op het podium organiseren we regelmatig leuke activiteiten en onze floorwalkers staan altijd klaar voor een praatje of het beantwoorden van je vragen. Zien we je snel? Je vindt de jongerenvloer op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek en in vestiging Zuidplein

Pak je podium!

Loop je met een idee rond dat een podium verdient, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Wij bieden jou de kans om het te realiseren! Of het nu om een klein of groot evenement gaat, een activiteit of een expositie, vrijwel alles is mogelijk. We bieden onze podia en ruimtes aan, samen met techniek, maar ook communicatie, een werkbudget en professionele begeleiding. Dus wil je aandacht vragen voor maatschappelijke thema’s, onderwerpen bespreekbaar maken of jouw ontwerpen exposeren? Wij helpen je bij het uitwerken en realiseren van je idee.

Boekentips

Heb jij een boekentip voor ons? 

Mis je een boek in onze collectie? Laat het ons weten, dan bekijken we of we het kunnen aanschaffen.

Maakplaats010

Onze maakplaats is dé plek om kennis te maken met (moderne) maaktechnieken. Je vindt er meerdere 3D-printers, een krachtige lasersnijder, een vinylsnijder, borduurmachine, hittepers en hardware met een breed pakket aan software. Leer bijvoorbeeld grafisch ontwerpen, 3D-modelleren, borduren of een lasersnijder aansturen. Bij ons Maakcaféop de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek ben je van harte welkom om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en ontwikkel je onder begeleiding jouw maaktalenten.

Volg ons

Floorwalker Centrale

Jeanie ma t/m vr te vinden op de jongerenvloer in de Centrale Bibliotheek. Heb je een vraag of misschien juist een goed idee? Zij helpt je graag. In de bieb of op Instagram.

Floorwalker Zuidplein

Emily is ma t/m za te vinden op de jongerenvloer in vestiging Zuidplein. Heb je een vraag of misschien juist een goed idee? Ze helpt je graag. In de bieb of op Instagram.

Bibliotheek Rotterdam 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten en ander aanbod van Bibliotheek Rotterdam? Volg ons dan op: