Skip to main content

Levendige Boekgesprekken met 'Vertel Eens'

Aidan Chambers, de gerenommeerde Britse jeugdboekenschrijver en leesexpert, zei ooit: "We weten pas wat we denken als we het onszelf horen zeggen." Deze filosofie vormt de kern van de 'Vertel Eens'-methode, een inspirerende aanpak voor diepgaande gesprekken over boeken, poëzie en korte fictieteksten. Dit programma is ontworpen om docenten te ondersteunen bij het toepassen van deze methode.

  • 'Vertel Eens' legt de focus op de ervaringen en beleving van leerlingen, ongeacht hun leeftijd en niveau, waardoor gesprekken persoonlijk en betekenisvol worden.
  • Leerlingen scherpen hun denkbeelden aan door ideeën met elkaar te delen, wat leidt tot dieper tekstbegrip en een verhoogde leesmotivatie.
  • Onze leesconsulenten delen de kernprincipes van de 'Vertel Eens'-methode in een interactieve workshop, zodat docenten deze direct kunnen toepassen in hun klas.
  • Geschikt voor docenten in zowel het voortgezet onderwijs als vmbo, de methode past in diverse onderwijsomgevingen.
  • De workshops zijn ontworpen voor minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers, wat zorgt voor een interactieve en persoonlijke leerervaring.

'Vertel Eens' methode is een krachtige tool om leerlingen te betrekken bij diepgaande boekgesprekken. Deze aanpak bevordert tekstbegrip, stimuleert leesmotivatie en helpt docenten om meer uit hun taalonderwijs te halen. Ontdek hoe de 'Vertel Eens'-methode jouw leeromgeving kan verrijken en schrijf je vandaag nog in voor deze inspirerende workshop.