Voortgezet onderwijs 

Als jongere je plek vinden, zowel in de klas als in de maatschappij, is best lastig. Want wie ben je eigenlijk, hoe richt je je leven in? En hoe ga je om met de mensen om je heen? Bibliotheek Rotterdam ontwikkelt daarom, in samenwerking met scholen en docenten,  programma’s voor jongeren in het voortgezet onderwijs.

De programma’s helpen om de taalvaardigheid en het leesplezier van jongeren te vergroten, en om ze te leren nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar ook om ze verstandig te leren omgaan met internet, ze weerbaar te maken voor de druk van social media, en zelfstandig hun overheidszaken te regelen.

Zo kunnen jongeren zich ontwikkelen tot wereldwijze en zelfredzame mensen, die zichzelf kennen en zich verbonden voelen met anderen. Op deze pagina lees je met welke programma's wij jouw onderwijs kunnen ondersteunen. Onze programma's zijn verdeeld over drie thema's: leesbevordering, digitale geletterdheid en burgerschap.

Contact

Heb je interesse in een van de educatieve programma's die Bibliotheek Rotterdam aanbiedt? Of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met een van onze accountmanagers via 010 - 281 63 05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.