Skip to main content

Mentoren met LEF

Voor veel jongeren is de overstap van de lagere naar de middelbare school ingrijpend. Van de oudste tegen wie veel anderen opkeken, word je ineens één van de jongsten. Daarnaast is de puberteit niet de gemakkelijkste periode. Lef hebben is dan niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid.

Binnen Mentoren met LEF voor de onderbouw wordt stilgestaan bij wat diversiteit betekent en hoe dit eruit ziet. Verder heeft deze lessenreeks als doel om leerlingen empathie bij te brengen wat betreft de positie van eventuele andere klas- en schoolgenoten. Het doel is dat leerlingen zich kunnen inleven in de gevoelswereld van mensen die anders zijn dan zijzelf.

Het programma bestaat uit vier onderdelen. Zo worden er gastlessen gegeven in verschillende klassen over ‘pesten’, ‘anders zijn’ en ‘lef hebben’. Verder is er een docententraining waar de docenten tools en tricks krijgen om zelf beladen onderwerpen bespreekbaar te maken. Bij deze gastlessen en training hoort ook een LEFkist. Daarin zit een reader met 35 lessuggesties, het geheimenspel en het diversiteitsspel om in te zetten tijdens de mentorlessen. Ten slotte zitten er ook 12 leesboeken passend bij de thema’s. Deze boeken mogen na het programma kostenloos opgenomen worden in jullie schoolbibliotheek.

[ Gastlessen en docententraining | gratis ]