Skip to main content

B/Slash

Het progamma B/slash is gestoeld op de 'vertel eens' aanpak van Aidan Chambers. Volgens hem weten we vaak pas wat we denken wanneer we het onszelf horen zeggen. Deze aanpak geeft een didactisch kader voor verdiepende gesprekken over boeken of korte fictieteksten. In de gesprekken staan de ervaringen en belevingen van de leerlingen centraal. Ze scherpen hun denkbeelden aan door met elkaar in gespek te gaan over de boeken. Met behulp van een programma, dat lijkt op een Kahootquiz, worden de leerlingen begeleid bij het geven van hun mening en krijgen ze de mogelijkheid hun kijk op het verhaal verder toe te lichten. De boeken behandelen aangrijpende en actuele onderwerpen die over het algemeen een diepe indruk maken op leerlingen. 

  • B/slah is goed alternatief voor traditionele boekverslagen, waardoor leerlingen op een actieve en betekenisvolle manier betrokken raken bij de indrukwekkende verhalen van B/Slash.
  • Een collectie van 50 B/Slash-boeken blijft twee maanden op school, waardoor leerlingen voldoende tijd hebben om deze inspirerende verhalen te lezen en te bespreken.

Dit programma is geschikt voor leerlingen vanaf het derde en vierde leerjaar vmbo/havo en het mbo. Ontdek B/Slash en zorg dat jouw leerlingen zich laten inspireren door deze indrukwekkende verhalen.

[ Op school | 5 lesuren, inclusief collectie | €130 ]