De online bibliotheek voor jeugd en jongeren

Alle bibliotheken dicht, alle scholen dicht. Veel ouders werken thuis, veel kinderen zijn thuis. Binnen de kortste keren heb je alle boeken uit, en dan?

Gelukkig is er een aantal digitale oplossingen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Sommige zijn gratis en door zowel leden als niet-leden te gebruiken. Voor anderen moet je lid zijn van de bieb.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is voor kinderen en jongeren? Op de pagina Jeugd en jongeren vind je een mooi overzicht met alle online mogelijkheden voor 0-18 jaar.

Hieronder een paar highlights.

E-books en luisterboeken

Ook voor de jeugd staan een hoop e-books klaar in de online bibliotheek. De boeken zijn alvast gefilterd op leeftijd (0-6,  6-9, 9-12 en 15+). Je vindt er ook handige boeken voor een werkstuk of spreekbeurt.

Ook de LuisterBieb-app heeft veel jeugdboeken op de digitale plank staan. In de app kun je kiezen voor de categoriën Jeugd&Jongeren, Young Adult, Nieuwste titel Kinderen en Nieuwste Titels Jeugd. Genoeg om een goede keuze te maken!

De Jeugdbibliotheek

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl. Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl.

Bereslim

Met Bereslim spelen kinderen leuke en leerzame spelletjes en bekijken ze prachtige prentenboeken. Het is niet gratis, maar met je bibliotheekabonnement kan je wel gratis gebruikmaken van de interactieve animatiefilms van prentenboeken en de spellen.
Een aantal titels is er in meerdere talen en alle boeken hebben een gewone versie en een versie met vragen.

Geschikt voor kinderen van 3-7 jaar.

Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor kinderen uit groep 2 tot en met 8. Je kunt ook gebruik maken van handige video's en artikelen waarin de stof wordt uitgelegd.

Je logt bij JuniorEinstein in met je gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Menu van de bibliotheek. Heb je nog nooit ingelogd in Mijn Menu? Of log je in via de app? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan door op wachtwoord vergeten te klikken.

Yoleo

Voor kinderen van ongeveer 8 t/m 12 jaar die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld kinderen met dyslexie of beginnende lezers, is er Yoleo.
Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Koppel je bibliotheekpas aan Yoleo en je kunt direct aan de slag.

De voorleeshoek

Het is belangrijk om elke dag voor te lezen of zelf te lezen. Heb je geen tijd om voor te lezen omdat je net als wij thuis werkt… gebruik dan de Voorleeshoek. Omdat de scholen dicht zijn, is er naast het betaalde abonnement ook een gratis abonnement