• Home
  • Zomervakantie

Zomervakantie in de bibliotheek

Deze zomer is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. Doe de letterspeurtocht voor het Jeugd Vakantiepaspoort, kom naar een heel heel heel vieze workshop of ga aan de slag op de Maakplaats. Ben je nog niet lid? Tot 18 jaar is een abonnement helemaal gratis en tijdens de zomervakantie krijg een cadeautje als je lid wordt!

Krijg een spannend lampje cadeau!

Wist je dat je tot 18 jaar gratis lid kunt worden van de bibliotheek? Je krijgt dan een pasje waarmee je (luister)boeken en films kunt lenen en korting krijgt op leuke activiteiten. Als je tijdens de zomervakantie lid wordt (of als je al lid bent en je pasje laat zien) krijg je een spannend lampje cadeau. Dus schrijf je snel in en neem meteen je lampje mee naar huis!

Jeugd Vakantiepaspoort | de Letter Speurtocht (4-12 jaar)

Wat hebben olifanten, zombies en geheimzinnige, verboden zolders met elkaar te maken? Los de vragen op, vind de letters en kom erachter. De hele zomervakantie kun je in alle vestigingen meedoen aan een speurtocht over de boeken van schrijver Edward van de Vendel. Als je de oplossing inlevert krijg je een stempel in je paspoort!

Boeken van Edward van de Vendel

Leesbingo

Een kind motiveren om door te lezen in de vakantie is voor veel ouders lastig. Om de zomerleesdip te voorkomen is er nu de Leesbingo! In de Leesbingo zijn 12 verschillende leesopdrachten te vinden, allemaal gericht op het stimuleren van het leesplezier en doorlezen in de zomer. Lezen kun je namelijk overal, op veel verschillende manieren. 

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.