Rotterdam herdenkt thuis met gedichten stadsdichter Anne Vegter

De maand mei staat in het teken van herdenken en vrijheid. Rotterdam herdenkt dit jaar thuis, maar herdenken is thuis niet minder relevant.

Op 4 mei 2021 droeg stadsdichter Anne Vegter samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb een speciaal gedicht voor. Zij schreven dit gedicht samen ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van oorlogsituaties en vredesoperaties. In het bijzonder de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Niemand wordt geboren met een rugnummer” aldus, Anne Vegter.

Op 14 mei 2021 herdenkt Rotterdam dat de stad 81 jaar geleden werd gebombardeerd. Tijdens de herdenking draagt stadsdichter Anne Vegter haar derde stadsgedicht voor op Plein 1940. De herdenking is terug te kijken op Rijnmond.nl.

Midden op de dag vielen de bommen van het bombardement op meer dan 30.000 woningen en panden in Rotterdam-Centrum, Kralingen en Rotterdam-Noord. Dit heeft Rotterdam getekend zoals wij het nu kennen, een divers stadsaanzicht van oude en nieuwe gebouwen. In het gedicht verwoordt stadsdichter Anne Vegter de sfeer, het puin en de stad na het bombardement.

Wil jij meer weten over het bombardement? Loop de route en luister naar de verhalen via brandgrens.nl.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.