De Digitale Voorleestas

Ben je door je eigen prentenboeken heen en is de bibliotheek nog steeds dicht? Vanaf nu vind je elke week nieuwe prentenboeken op deze pagina - in de vorm van de Digitale Voorleestas. Elke tas bevat een link naar de prentenboeken en bijhorende opdrachten die je samen met je kind kunt doen. Zo maak je het lezen nog leuker!

Waarom voorlezen?

  • Je hebt samen plezier;

  • Je oefent en speelt met taal;

  • Je neemt elkaar mee in jullie eigen kijken op de wereld.

Hoe krijg je toegang tot het online prentenboek?

  • Stap 1: Volg deze link naar het inlogscherm van de online bibliotheek;

  • Stap 2: Kies voor Bereslim of voor de Voorleeshoek. In de pdf met de opdrachten staat altijd waar je het boek kunt vinden.

  • Stap 3: Klik op ‘log in met je Bibliotheekaccount’. Vul het pasnummer/mailadres en wachtwoord van je kind in.

  • Stap 4: Klik op ‘wachtwoord onthouden’. Zo kom je de volgende keer vanuit de pdf direct bij het juiste boek. Nu ben je ingelogd en kun je het voorleesfilmpje bekijken.

De Digitale Voorleestassen

#8: Oenny bouwt een huisje

De zon schijnt en Oenny en Marcel willen samen buiten spelen. Ze bouwen samen een huisje in de tuin. Ineens gaat het regenen. Nu kunnen ze fijn schuilen! Prentenboek met eenvoudige, kleurrijke illustraties. Vanaf 3 jaar.

Klik hier voor het prentenboek en de bijhorende opdrachten.

#7: Een taart voor kleine beer

De verjaardagsvisite van Kleine Beer vindt dat je eerst moet proeven van de taart die je wilt geven. Stel je voor dat die niet lekker is! Maar de taart van Varkentje is erg lekker… Vanaf circa 4 jaar.

Klik hier voor het prentenboek en de bijhorende opdrachten.

#6: Kleine muis zoekt een huis

De appel die Kleine Muis vindt, past niet in zijn holletje en daarom gaat hij op zoek naar een groter huis. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.

Klik hier voor het prentenboek en hier om de bijhorende opdrachten te downloaden.

#5: Knuf is vies

De knuffel van Pip valt in de zandbak en is helemaal vies. Moeder heeft een goed idee: Pup en Knuf gaan samen in bad. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Klik hier voor het prentenboek en hier om de bijhorende opdrachten te downloaden.

#4: Rikki en Mia de kip

Rikki en kip Mia zijn vriendjes. Op een dag komt Mia niet naar hun vaste plekje. Ze heeft belangrijk werk te doen. Rikki houdt haar gezelschap. Prentenboek met paginagrote schilderingen in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Klik hier om het prentenboek te beluisteren en hier om de bijhorende opdrachten te downloaden.

#3: Gonnie en Gijsje

De gansjes Gonnie en Gijsje zijn vriendinnen en trekken altijd samen op, totdat Gijsje ineens haar eigen weg gaat. Prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.

Klik hier om het prentenboek te beluisteren en hier om de bijhorende opdrachten te downloaden.

#2: Rupsje Nooitgenoeg

Een rupsje eet zich vol tot het een vlinder wordt. In de bladzijden met achtereenvolgens 1 appel, 2 peren, 3 pruimen enz. zitten op de plaatsen waar de rups doorheen heeft gegeten gaatjes in het papier. Groot formaat prentenboek met kleurrijke, voelbare collages en tekst in braille. Vanaf circa 3 jaar.

Klik hier om het prentenboek te beluisteren en hier om de bijhorende opdrachten te downloaden.

#1: Wij gaan op berenjacht

Vier kinderen gaan met hun vader op berenjacht. Ze trotseren moedig de natuur, maar dan staan ze opeens tegenover een echte beer! Prentenboek met paginagrote aquarellen, afwisselend in zacht gekleurde en in grijze tinten. Vanaf circa 4 jaar.

Klik hier om naar het prentenboek te luisteren en hier om de bijhorende opdrachten te downloaden.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.