Schrijver in de school

Ik vertel de leerlingen dat het met lezen net zo is als met eten. Je zegt ook niet: ik hou niet van eten. Er is zo veel eten dat er altijd wel iets is wat je lust. Zo is het met boeken ook. Er zijn zo veel boeken: er zit altijd wel iets tussen wat jou raakt.

Auteur Janneke Schotveld

Vergroot het leesplezier bij jou op school door een schrijver uit te nodigen! Wil jij dit bij jou op school? Lees dan snel verder.

De Schoolschrijver

De Schoolschrijver biedt programma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen betere lezers en sterkere schrijvers te worden. In alle programma’s dragen kinderboekenschrijvers hun liefde voor taal en hun beste tips over op leerlingen, leerkrachten en ouders.

Programma’s voor het basisonderwijs:

Is dit wat voor jouw school of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de Schoolschrijver of neem contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Bibliotheek Rotterdam.

De Schrijverscentrale

Beleef het verhaal, boek een schrijver. De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in Nederland. Schrijvers vertellen over hun eigen werk, geven creatieve workshops of grappige vertelvoorstellingen voor leerlingen. Zij kunnen een kind dat extra zetje geven om een boek te pakken.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren het leuk en leerzaam vinden als ze een schrijver in de klas krijgen. Na afloop willen ze vaker boeken van deze schrijver lezen en zijn ze in het algemeen gemotiveerder om te lezen. Met een bezoek van een schrijver of illustrator wordt er ook aan veel kerndoelen gewerkt.

Geïnteresseerd? Neem eens een kijkje op de menukaart, hier staan alle mogelijkheden voor een schrijversbezoek in het primair onderwijs op een rijtje. Of lees verder op de website van de Schrijverscentrale.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.