Skip to main content

Ontwikkelplein in Centrale Bibliotheek geopend

Dinsdagmiddag 11 oktober was de feestelijke opening van het Ontwikkelplein in de Centrale Bibliotheek. Directeur-bestuurder Theo Kemperman van Bibliotheek Rotterdam verrichtte samen met Harry Nuys van het Leerwerkloket de officiële openingshandeling.

Wat vind je op het Ontwikkelplein?
Op het Ontwikkelplein op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek zijn steeds meer organisaties te vinden die je kunnen helpen bij dagelijkse zaken. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kunnen bezoekers terecht met hun vragen over digitaal zaken doen met de overheid. Hiernaast zijn er diverse activiteiten van de bibliotheek voor mensen die beter willen worden met de computer of beter Nederlands willen leren spreken, schrijven of lezen. Aanvullend is er voor inburgeraars het Informatiepunt Inburgering010 van de Gemeente Rotterdam, waar zijn terecht kunnen met al hun vragen over inburgeren. Ook is er informatie en hulp op het gebied van financiën, bijvoorbeeld over het digitaal regelen van je bankzaken. En je kunt advies krijgen op het gebied van werk en vrijwilligerswerk. Zo heeft het Leerwerkloket een inloopspreekuur om mensen te adviseren over omscholing, bijscholing en de mogelijke financiering hiervan. Op het plein is ook ruimte voor het organiseren van ontmoetingen. ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) organiseert er ZilverGoud middagen waarbij senioren elkaar ontmoeten en met elkaar diverse activiteiten ondernemen.

Het Ontwikkelplein sluit ook aan op de actualiteit. Zo is er sinds kort op dinsdagmiddag een spreekuur van het Informatiepunt Energie door Energiebank Rotterdam. Hun energiecoaches geven advies over hoe mensen hun energierekening zelf kunnen verlagen. Erica Meijerink van Energiebank Rotterdam: ‘Alles rondom energie kan worden besproken. Van hoe werkt het eco-wasprogramma tot en met hoe zit mijn energierekening in elkaar.’

Meer informatie over de activiteiten op het plein is te vinden op www.bibliotheek.rotterdam.nl/ontwikkelplein.