Skip to main content

Nieuw: gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken met LEES app

Ken je de nieuwe app ‘LEES’ al? Met deze app krijgen jongeren een jaar lang gratis toegang tot 120 speciaal geselecteerde e-books en luisterboeken. De app is een jaar lang gratis beschikbaar, ook als je niet lid bent van de bieb. 

In de LEES app vind je een zeer afwisselende collectie; van boeken over sporters als Max Verstappen, over de liefde, Lubach of Lieke Mertens. Maar ook spannende thrillers, bekende klassiekers en nog veel meer. Benieuwd naar alle boeken in de LEES app, neem dan snel een kijkje.

 

Hoe werkt het?

- Download de LEES app gratis voor Android- en iOS-apparaten.
- Maak een account aan met een e-mailadres en wachtwoord.
- En klaar… veel leesplezier!

Uit je eigen bubbel

De app is ontwikkeld door de Online Bibliotheek en bedoeld om meer jongeren te laten ontdekken hoe veel plezier je kunt hebben als je een verhaal leest of beluistert. Speciaal voor de app hebben twee schrijvers, Joost Oomen en Khalid Boudou, nieuwe verhalen geschreven. Oomen schreef Hoog Catharijne en Boudou Snel geld. Boudou, oud-docent Nederlands in het middelbaar onderwijs, werkte graag mee aan de LEES app. Boudou: ‘Lezen is een manier om uit je eigen bubbel te raken en je wereld groter te maken, maar niet alle jongeren weten de weg te vinden naar de boekenwereld. Daarom is deze app een geweldig initiatief. Je hebt altijd en overal toegang tot een grote leeswereld en je mag kiezen wat je wilt lezen. Dat bevordert het leesplezier.’