ThuisBieb: gratis e-books voor iedereen

De gebouwen zijn gesloten, maar de bibliotheken zijn online gewoon open. Via de ThuisBieb-app zijn 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die géén lid zijn van de bibliotheek. De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd.

Populaire én minder bekende boeken

Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als Rinkeldekink van Martine Bijl, maar bijvoorbeeld ook de nieuwste editie van het voetbalmagazine Hard Gras en minder bekende boeken als Post voor Rus Ordelman van Bette Adriaanse, De mentor van Tessa Kollen, Mindgym work-outs van Wouter de Jong, De kat en de generaal van Nino Haratischwili en Strovuur van Gerwin van der Werf.

Ook voor de jeugd

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als Stuntvlogger Sam van Jelmer Jespen, ook bijzondere boeken als Toverhanden van Chris Winsemius, Alaska van Anna Woltz, Trinkets van Kirsten Smith en Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel.

Hoe het werkt

De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. Deze app is beschikbaar in de App Store en Google Play.  Wanneer de app is geïnstalleerd kan men het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is beschikbaar tot en met 1 juni.

Heb je de app gedownload en heb je een vraag? Kijk dan op de pagina met veelgestelde vragen of kijk onderstaande instructievideo: