Louvri Festival

Ontdek Rotterdams talent en Bibliotheek Rotterdam tijdens het Louvri Festival! Gedurende de Songfestival-periode (van 15 tot 22 mei) verrast Bibliotheek Rotterdam je iedere dag met een online mini-optreden van Rotterdamse artiesten.

Maak tijdens het Louvri Festival kennis met artiesten van Rotterdamse bodem. Een week lang verrassen we je dagelijks met optredens van getalenteerde dansers, zangers, spoken-word artiesten, cabaretiers en poëten.

Het Louvri Festival is onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het gehele programma op: openuptorotterdam.eu/stadsprogramma

Brassbandschool

Gavin & Timmeh

Adorah & Matt Bonilla

Spoken word & breakdance

Quardin Collective

Poetry Circle

DancingWise & Xclusiv Company


Line-up

15 mei: SKVR presents Brassbandschool

Spelen in een brassband én je muziekskills verbeteren? De SKVR Brassbandschool is the place to be voor Caribische brassmuziek. Iedereen, jong en oud, al vanaf 8 jaar, kan er lessen volgen op trompet, trombone en slagwerk. En het is dé repetitieplek van verschillende brassbands uit de regio.

Brassbandschool verrast je tijdens het Louvri Festival met een swingend optreden!

16 mei: Spraakuhloos presents Timmeh & Gavin

Artiesten krijgen bij Stichting Spraakuhloos! de vrijheid het podium helemaal eigen te maken, zodat zij volledig kunnen opgaan in hun performance.

Zo ook Timmeh & Gavin. Timmeh (Timothy) speelde vroeger drum en is alle geluiden langzaam gaan nadoen met zijn mond. Sinds enkele jaren is Timmeh niet meer weg te denken uit de Nederlandse beatboxscene. Spraakuhloos was het eerste podium waar Gavin optrad. Samen met zijn ukelele vertaalt hij zijn hartverscheurende levensverhalen naar een flamboyant, eigenzinnig en hilarisch avontuur.

17 mei: Music Matters presents Adorah & Matt Bonilla

Music Matters geeft jonge Rotterdammers een duwtje in de rug bij het vinden van een eigen weg in de wereld van muziekonderwijs en talentontwikkeling.

Een van die jonge Rotterdammers is Adorah, een Cubaanse R&B artiest en singer-songwriter. Ze is pas 20, maar groeide op met iconische 90’s muziek. Hiermee begon haar liefde voor R&B en Soul. Onlangs bracht ze haar nieuwe single ‘Love Songs’ uit. Singer-songwriter Matt Bonilla is 'Colombian born, Curaçao raised' en nu verovert hij Rotterdam met zijn dromerige sound en lyrics in Spaans, Papiamentu, Nederlands en Engels. Ondanks dat Matt meerdere instrumenten bespeelt, zul je hem meestal zien met een gitaar en loop pedal.

18 mei: Quardin & Chris Steijlen present spoken word & breakdance

Tijdens deze performance kun je genieten van jong Rotterdams breakdance en spoken word talent begeleid door Chris Steijlen en Quardin.

Dans en spoken word vloeien samen tot één geheel onder artistieke leiding van Lloyd Marengo. Jonge Rotterdamse artiesten geven betekenis aan het thema van het songfestival ‘Open Up’: samen komen we verder dan alleen.

19 mei: Quardin Collective: Eusebio, Chev & Simha Youth

Kenneth Eusebio Mills, beter bekend als Eusebio, is een veelzijdige Nederlandstalige rapper/zanger uit Charlois in Rotterdam-Zuid. Eusebio blijft naar eigen zeggen ‘real’ in zijn tracks. Hij hoop luisteraars te kunnen meenemen in zijn muziek. Chev is opgegroeid in Rotterdam Crooswijk. Hij wil met zijn muziek laten zien dat ook jij je licht mag laten schijnen. Ook jij hebt het recht om in de schijnwerpers te staan of beloond te worden voor je harde werk, aldus Chev. Simha Youth schrijft al gedichten sinds ze 15 is. De gedichten ontwikkelden zich al snel naar songteksten en Simha begon muziek te maken. In de zomer van 2019 bouwde Simha haar eigen studio, waar ze verschillende liedjes heeft gemaakt, zoals ‘On a Trip’ en 'Everyday’. 

20 mei: Poetry Circle 010 presents Niels Holdert-Nordholt, Esther van Zoele, Femke Lokhorst

Drie poëten treden op namens Poetry Circle 010. Allereerst Niels Holdert-Nordholt, 21 jaar en woonachtig in Rotterdam. Acht jaar geleden begon hij vanuit nieuwsgierigheid met schrijven en sindsdien kan hij het niet meer loslaten. Niels schrijft bewust vanuit onbegrip om van zijn eigen waarheid te leren. Esther van Zoele wil als maker graag iets geven aan anderen. Cadeaus in de vorm van tekst, beeld of geluid. Femke Lokhorst omschrijft zichzelf in een gedicht: “Voor ik hardop iets zeg, denk ik er liever zacht op voort en vind ik mijzelf, terug in stilte. Niet in woord.”

21 mei: Theater Zuidplein presents DancingWise & Xclusiv Company

Bij DancingWise staat talentontwikkeling en toegankelijkheid voorop. Iedereen van 4 jaar tot 50+ kan danslessen volgen. Tijdens de lessen wordt de lat altijd net iets hoger gelegd om de leerlingen uit te dagen en hun dans naar een hoger niveau te tillen. Boven alles streeft DancingWise naar plezier in het dansen in een omgeving waar kinderen, tieners en volwassenen respectvol met elkaar omgaan.

Wie dansend Rotterdam kent, weet van Xclusiv Company; het grootstedelijke dansgezelschap van Rotterdam dat exclusieve voorstellingen maakt met urban dansers en makers. Gedreven door artistieke vrijheid, originaliteit, kwaliteit, inclusiviteit, verbinding & ontwikkeling zet Xclusiv zich in voor het dichten van sociale, seksuele, religieuze én culturele kloven in de samenleving.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.