Welkom bij de e-book challenge!

banner top a

Ingezonden e-books

ingezonden ebooks


De E-book Challenge is een lesprogramma dat kinderen van groep 7 en 8 de kans biedt inzicht te krijgen in het maken van een e-book. Kinderen oefenen en maken, groepsgewijs vanuit het thema van de Kinderboekenweek, kennis met drie aspecten van het maken van een e-book: het schrijven, het illustreren en het programmeren. Het bijzondere van dit product is dat traditionele vaardigheden en kerndoelen, zoals verwerving van de Nederlandse taal, samenkomen met de 21e-eeuwse vaardigheden als computational thinking, creativiteit en samenwerken zoals geformuleerd door het SLO

3disciplines

Downloads

Werkbladen  Leerkrachtenhandleiding  Juryhandleiding  Draaiboek voor bibliotheken     Sigil applicatie Evaluatieformulier

Aanmelden en contact

Wil je dat jouw klas ook meedoet aan de e-book challenge? Neem dan contact op via ebookchallenge@bibliotheek.rotterdam.nl. Geef in je mail het volgende aan: 

  • Naam school
  • Groep 7 of 8
  • Naam leerkracht
  • Telefoonnumer

Wij nemen dan snel contact met je op om een afspraak in te plannen. Uiteraard mag je ons ook mailen met vragen of opmerkingen over de e-book challenge.

Deelname aan de e-book challenge

Jouw klas opgeven voor de e-book challenge? Ben je leerkracht in groep 7 of 8? Stuur ons dan een mail en vermeld daarbij je naam, naam van je school en telefoonnummer. In het najaar van 2019, na de Kinderboekenweek, gaat de e-book challenge van start. De deelnemers hebben vanaf 14 oktober tot aan 29 november de tijd om het beste e-book te schrijven. Onze jury zal de ingezonden e-books vervolgens gaan beoordelen en misschien is jouw klas dan wel dé grote winnaar! Uiteraard zullen er prijzen worden uitgereikt dus zet 'm op!

154827 OUCY3U 64822