Skip to main content

Leestips Tweede Wereldoorlog (voor kids)

Op 4 en 5 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede wereldoorlog en staan we stil bij vrijheid. 77 jaar geleden vierde Nederland de bevrijding. Hoe leg je kinderen uit wat de situatie was en dat vrede niet vanzelfsprekend is? Hieronder vind je zeven boekentips voor kinderen om de Tweede Wereldoorlog beter te begrijpen:

Anne Frank - Sveta Dorosheva

Prentenboek over het leven van Anne Frank (1929-1945). Met zwart-wit kleurenillustraties en een enkele steunkleur en zwar-witfoto's. voor kinderen van 6 t/m 8 jaar.

Kinderen met een ster - Martine Letterie

Bijna dertig korte verhalen over zes jonge Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.

Vergeet mij niet: Anne Frank’s vrienden en vriendinnen - Janny van der Molen

Twaalf verhalen over jongens en meisjes die bevriend waren met Anne Frank. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Toen het oorlog was: 1939-1945 - Annemiek de Groot

Wie waren bij de Tweede Wereldoorlog betrokken? Wat is een nazi? Heel veel vragen over de Tweede Wereldoorlog worden eenvoudig beantwoord. Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Hoe fel de zon ook scheen : verhalen over de Tweede Wereldoorlog - Arend van Dam

In tien verhalen vertellen bekende en minder bekende mensen over hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Oorlog in inkt: dagboekverhalen - Annemarie van den Brink

Hoe was het om in de Tweede Wereldoorlog het bombardement van Rotterdam mee te maken? Kinderen van 10 tot 18 vertellen erover in veertien verhalen, gebaseerd op dagboeken. Voor kinderen van 10 t/m 13 jaar.

Het achterhuis (stripvorm) - Anne Frank

Stripbewerking van het beroemde dagboek van het joodse meisje Anne Frank, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Voor kinderen vanaf 12 jaar.

Meer lezen