Skip to main content

Burgerschap

jongen confetti

Onder burgerschap verstaan we de manier waarop mensen deelnemen aan de maatschappij en die helpen vormgeven. Binnen onze programma's maken jongeren kennis met begrippen als democratie, grond- en mensenrechten, duurzame ontwikkeling, conflicthantering, sociale verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en het omgaan met maatschappelijke diversiteit.

rainbow flag

Mentoren met LEF

Gastlessen en docententraining | gratis

Mentoren met LEF is een lessenreeks inclusief een docententraining en/of gastlessen in de klas over pesten, anders zijn en LHBTQI+. Hoe bespreek je deze beladen onderwerpen?

Geschikt voor onderbouw voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs.

Meer info →

boekenplank met oude boeken

Erasmus Experience

Centrale Bibliotheek | gratis

De Erasmus Experience is een vaste tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek. Aan de hand van het werk van denker en humanist Desiderius Erasmus van Rotterdam, worden leerlingen actief aan het denken gezet over zichzelf en de wereld om hen heen. 

Geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Meer info →

boekenplank met oude boeken

Spoken Word 'Erasmus en ik'

Centrale Bibliotheek | 100 minuten | €350,-

Tijdens de spoken word-workshop ‘Erasmus en ik’ maken je leerlingen kennis met de brieven van Erasmus waarin vriendschap een belangrijk thema is en als inspiratiebron dient. Uiteindelijk schrijft iedereen zijn eigen tekst, gedicht of rap waarin Erasmus’ gedachtegoed verwerkt is. 

Geschikt voor alle leerlingen van het vo en mbo.

Meer info →

Ons aanbod