Skip to main content

Atlas Van Stolk in de Bibliotheek Rotterdam

Stap binnen in de wonderlijke wereld van Atlas Van Stolk, waar meer dan 270.000 unieke afbeeldingen je meenemen op een reis door de Nederlandse geschiedenis van de 16e eeuw tot nu. Met het onderbrengen van Atlas Van Stolk in de Bibliotheek Rotterdam komen woord en beeld letterlijk samen. Het erfgoedteam van de Bibliotheek Rotterdam is verantwoordelijk voor het beheer, de registratie en presentatie van de collectie. Dankzij de Nederlandse UNESCO-status is deze verzameling beelden nu veilig gesteld voor de generaties van morgen. Laat je verrassen door de verhalen die deze unieke beelden vertellen.

Wat is Atlas Van Stolk?

Bij de term ‘Atlas’ denk je waarschijnlijk aan een boek met kaarten. Toch betekent het in dit geval gewoon 'een verzameling'. Het begon allemaal rond 1835, toen de Rotterdamse houthandelaar Abraham van Stolk zijn passie voor de Nederlandse geschiedenis ontdekte en begon met het verzamelen van prenten, tekeningen, foto's en affiches. Deze fascinerende verzameling groeide in de loop der jaren dankzij zijn zoon en latere erfgenamen, die net zo gepassioneerd waren als hij. Ieder jaar wordt de collectie groter met nieuwe toevoegingen van historische stukken en moderne beelden door toonaangevende makers.

De collectie

Te zien in

Te leen in de Bieb 

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

Stichting Atlas Van Stolk is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Ten behoeve van de digitale publicatieplicht die aan deze status verbonden is, zijn hier de gegevens met betrekking tot de ANBI-status te vinden.

Jaarverslag 2023 Stichting Atlas Van Stolk

ANBI gegevens Stichting Atlas Van Stolk

Beleidsplan Stichting Atlas Van Stolk 2020-2024