Beter Nederlands leren

In de bibliotheek kun je terecht met al je vragen over het leren van de Nederlandse taal of het verbeteren van je lees- en schrijfvaardigheden. Op deze pagina vind je meer informatie over het taalaanbod van de bibliotheek. Kijk voor een compleet overzicht in onze agenda.

Taalhuis Rotterdam

De taalactiviteiten van Bibliotheek Rotterdam worden georganiseerd door Taalhuis Rotterdam. Bij Taalhuis Rotterdam kunnen volwassen Rotterdammers hun Nederlands oefenen en verbeteren. Ook kunnen zij bij het taalhuis terecht met vragen over het taalaanbod in Rotterdam.

Informatiepunt Taal en Digitaal

Wil je meer informatie over een bepaalde cursus? Of ben je benieuwd welke taalcursus of cursus digitale vaardigheden het beste bij jou past? De vrijwilligers van het Informatiepunt Taal en Digitaal zijn op de hoogte van het cursusaanbod in heel Rotterdam en verwijzen mensen door naar een cursus of bijeenkomst die bij hun vraag past.

Voor wie?

Iedereen met een taalvraag is welkom. Ook kun je terecht met vragen over waar je (beter) kunt leren werken met je computer, laptop of smartphone.

Waar?

Het Informatiepunt Taal en Digitaal is te vinden op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek.

Wanneer?

Het Informatiepunt Taal en Digitaal in de Centrale Bibliotheek is open op:

-  maandagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur
-  dinsdag van 10:00 tot 17:00 uur
-  woensdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur
-  donderdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur

Op andere tijden kunt u met vragen terecht bij de klantenservice.

Contactgegevens

Je kan het Informatiepunt Taal en Digitaal ook bereiken door te bellen naar 010 - 28 16 209 of een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Taalcafé

Is Nederlands niet je moedertaal en wil je op een laagdrempelige manier je Nederlands verbeteren? Tijdens het Taalcafé kun je gratis oefenen door met anderen te praten.

Voor wie?

Je kunt langskomen bij het Taalcafé als:

  • Het Nederlands niet je moedertaal is;
  • Je minimaal taalniveau A1 hebt. Dit betekent dat je een basiswoordenschat hebt, je eenvoudige, korte zinnen begrijpt en een eenvoudig gesprek kunt voeren.
Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Bij het Taalcafé volg je geen taalles, maar praat je met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje. De gesprekken worden gestart en begeleid door getrainde vrijwilligers.

Waar en wanneer?

Het Taalcafé vindt plaats in meerdere vestigingen van de bibliotheek. Bekijk de agenda voor actuele informatie van het Taalcafé. Aanmelden hoeft niet: je kan gewoon komen.

Let op! Het Taalcafé op de Centrale Bibliotheek is snel vol. Wees er dus op tijd bij!

Taalklas

Is Nederlands je moedertaal of spreek en versta je al heel goed Nederlands? En wil je beter leren lezen en schrijven? Dan kun je meedoen aan de Taalklas. Samen met een docent en taalvrijwilligers ga je aan de slag.

Voor wie?

Je kunt meedoen aan de Taalklas als:

  • het Nederlands je moedertaal is óf
  • als je vloeiend Nederlands spreekt en Nederlands de taal is die je het meest gebruikt.
Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Tijdens de les wordt er, onder begeleiding van een docent, geoefend met grammatica en spelling. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding op zijn of haar niveau.

Waar en wanneer?

Op dit moment is er geen taalklas.

Aanmelden

Aanmelden voor de Taalklas kan bij het Taalinformatiepunt in de Centrale Bibliotheek.

Leescafé

Wil je oefenen met lezen? Tijdens het Leescafé ga je in kleine groepjes en samen met een taalvrijwilliger lezen.

Voor wie?

Iedereen (minimaal taalniveau A2) die beter wil leren lezen

Waar en wanneer?

Het Leescafé vindt plaats in de Centrale Bibliotheek. Bekijk de agenda voor de actuele data van het Leescafé.

Ontwikkelplein

In de Centrale Bibliotheek vind je alle digitale en taalactiviteiten op het Ontwikkelplein. Ook zijn hier diverse spreekuren waar je hulp kunt krijgen op allerlei gebieden. Meer weten? Kijk dan op de webpagina Ontwikkelplein of het activiteitenoverzicht van het Ontwikkelplein.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.