Skip to main content

Ontdek je Roots: Caraïbische voorouders

Van 18 mei 2024 14:00 tot 18 mei 2024 16:00

 

Wie ben ik, waar komen mijn voorouders vandaan? Wat hebben zij meegemaakt, hoe zagen hun levens er uit? Velen stellen zichzelf dit soort vragen, maar het is best een klus om uit te zoeken hoe je stamboom in elkaar zit. Tijdens deze workshopreeks van Bibliotheek Rotterdam en het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis helpen we je op weg met het onderzoeken van jouw familiegeschiedenis. De workshop op 18 mei is gericht op mensen met roots in de voormalig Nederlandse-Antillen (ABC en SSS eilanden).

Het is belangrijk om te beginnen met vragen te stellen aan je oudere familieleden. Omdat van de afgelopen 100 jaar nog veel informatie is afgeschermd in verband met privacy wetgeving, zul je die jaren moeten overbruggen. Je kunt ongeveer vanaf je overgrootouders gaan zoeken in verschillende online databases. In welke bron moet je zijn, wat vind je daar en hoe zoek je dan het beste? Al dit soort vragen zullen per thema worden beantwoord in de reeks workshops die het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis zal gaan geven.

Voormalig Nederlandse-Antillen (ABC en SSS eilanden)

In deze workshop richten we ons op bronnen voor familiegeschiedenis onderzoek in de voormalig Nederlandse-Antillen (ABC en SSS eilanden). Waar moet je zoeken en welke bronnen zijn er beschikbaar wanneer je voorouders uit deze regio komen? Onze expert geeft in deze workshop praktische tips voor je onderzoek en licht toe waar je deze bronnen (online) kunt vinden. Ook wordt het vinden van voorouders die tot slaaf gemaakt waren, in deze workshop behandeld.

Tip: Neem een eigen laptop en/of tablet mee!

  • Locatie: Desideriuszaal 1e verdieping, Centrale Bibliotheek Rotterdam
  • Toegang: gratis, aanmelden via Eventbrite
  • Tijden: 14:00 – 16:00u

Datum

Zaterdag 18 mei 2024

Tijdvak

Van 14:00 tot 16:00

Locatie

Onderwerp

Cultuur, Gesprek