Coronamaatregelen bij zaalverhuur

De mogelijkheden om zalen te huren bij Bibliotheek Rotterdam in coronatijd valt en staat met de landelijke maatregelen. Benieuwd wat er bij ons mogelijk is en welke maatregelen we treffen? Dit nieuwsbericht houden we continu up to date. Vanaf 5 juni is het weer beperkt mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren volgens de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet. Bekijk ons zalenoverzicht voor de mogelijkheden en de huisregels in dit bericht. Ook kunnen we digitale bijeenkomsten facilteren met bijvoorbeeld een livestream met een beperkte hoeveelheid gasten in de zaal of zonder publiek.

Livestreamen of opnemen

Vanwege het coronavirus is vrijwel elke bijeenkomst veranderd in een digitale bijeenkomst. Ook in het Bibliotheektheater bieden we de mogelijkheid om digitale evenementen te organiseren door het Bibliotheektheater te verhuren in combinatie met een livestream of opname. Kan een spreker niet aanwezig zijn? Dan is inbellen ook mogelijk. Wil je geen live evenement, maar een opname, zodat je de opname nog kunt nabewerken? Ook dat is mogelijk. Lees hier de mogelijkheden van de livestream en neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Algemene coronamaatregelen

Vanaf 5 juni kunnen we weer beperkt fysieke bijeenkomsten organiseren. We hebben onderstaande maatregelen getroffen en huisregels opgesteld om jouw bijeenkomst zo goed en veilig mogelijk te organiseren.

Ventilatie en CO2-meters

Vanwege het coronavirus is een gedeelte van de ventilatie in de vergaderzalen uitgeschakeld en zijn er in de meeste zalen CO2-meters geïnstalleerd om de lucht te meten. In de zalen komt er wel verse lucht binnen, maar dit voelt helaas niet hetzelfde als airconditioning. We vinden dit erg vervelend, maar deze maatregel is helaas noodzakelijk, om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Met behulp van de CO2-meters kunnen we monitoren of de CO2-waarde in de ruimte niet te hoog wordt. Vraag ons gerust wat dit betekent voor jouw bijeenkomst.

In het Bibliotheektheater is de ventilatie op pure aanvoer van verse lucht. Dit betekent dat de ventilatie in het Bibliotheektheater wel draait.

Coronatoegangsbewijs

Activiteiten in het Bibliotheektheater zijn alleen mogelijk in combinatie met een coronatoegangsbewijs. In de overige zalen is dat niet nodig, maar vanwege maatregelen rondom de klimaatbeheersing en het meten van de Co2-waarde in de zalen, kunnen we in de zalen helaas nog geen maximum capaciteit toelaten. In het zalenoverzicht staat per ruimte de capaciteit aangegeven.

Algemene huisregels en hygiëne-maatregelen gedurende de pandemie

• Kom niet naar de bibliotheek bij gezondheidsklachten
  • In de ruimtes en bij de entree zijn desinfectiemiddelen voor de handen en voor de tafels beschikbaar