NIEUW: livestreamen vanuit het Bibliotheektheater

NIEUW: livestreamen vanuit het Bibliotheektheater

Goed nieuws voor iedere professional die op zoek is naar een locatie om een digitaal evenement te organiseren! Sinds eind 2020 hebben we de mogelijkheid om het Bibliotheektheater te verhuren in combinatie met een livestream of opname, zodat ook jouw evenement in deze onzekere tijd digitaal door kan gaan. 

Drie livestreampakketten

Sinds deze investering hebben we al verschillende mooie en succesvolle livestreams mogen verzorgen. Zolang de coronamaatregelen gelden is dit bij uitstek dé manier om jouw bijeenkomst digitaal te organiseren. We hebben daarbij drie pakketten samengesteld, maar neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken welk pakket het beste past bij jouw evenement. 

Om je een goed beeld te geven van een livestream vanuit het Bibliotheektheater, hebben we een video opgenomen met de mogelijkheden. Die kun je onderaan deze pagina bekijken. 

Heb je vragen over de mogelijkheden? Of heb je een globaal idee voor een digitaal evenement, maar kom je er nog niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Hybride evenement, volledig digitaal of opname

Dankzij de permanente camera's hebben we drie opties:

Optie 1: een hybride evenement (vanwege de coronamaatregelen en het verbod op evenementen momenteel niet mogelijk)
Een hybride evenement is een combinatie van een fysiek evenement en een digitaal evenement. Er zijn dus zowel fysiek mensen in de zaal, als online kijkers. 

Optie 2: volledig digitaal; een livestream zonder publiek (wel mogelijk tijdens de lockdown)
Uiteraard kunnen we livestreamen zonder publiek in de zaal. Hierbij kun je kiezen uit twee camerarichtingen: klassiek (van zaal richting toneel) of andersom (met de rode theaterstoelen in de rug). Door andersom te filmen kun je de ambiance van het theater laten zien aan je kijkers.

Optie 3: opname (met eventuele nabewerking)
Tot slot kunnen we een evenement, lezing of bijeenkomst opnemen, zonder dat er direct wordt gestreamd. Hierbij is het mogelijk om de programma-onderdelen ook los op te nemen. De nabewerking kan gedaan worden door onze technici tegen meerkosten of door de eigen organisatie zelf.

Zolang de coronamaatregelen gelden kunnen we helaas geen publiek in de zaal ontvangen (optie 1), maar kunnen we wel met de organisatie en sprekers vanuit het Bibliotheektheater (live)streamen of opnemen (optie 2 en 3). Hopelijk kunnen we snel weer een hybride vorm faciliteren.

Informatievideo: livestreamen of opnemen vanuit het Bibliotheektheater

Lees meer: NIEUW: livestreamen vanuit het Bibliotheektheater

Bibliotheek Rotterdam sluit zich aan bij Platform Cultuur Locaties

Bibliotheek Rotterdam sluit zich aan bij Platform Cultuur Locaties

Sinds januari 2021 heeft Bibliotheek Rotterdam zich aangesloten bij Platform Cultuur Locaties. Dit platform ondersteunt musea, theaters, muziekpodia en vergelijkbare cultuurhuizen in hun groei en profilering als bestemming voor evenementen en congressen.

 

Stimulering cultureel ondernemerschap

Met de aansluiting van onze locatie bij Platform Cultuur Locaties kunnen we onze kennis en ervaring delen met andere culturele instellingen, maar ook kunnen we juist leren van andere culturele organisaties en elkaar inspireren. Met als doel om uiteindelijk jouw evenement nog beter te kunnen faciliteren.

Als culturele én maatschappelijke instelling is de zaalverhuur niet per definitie de core business. Toch is het verhuren van zalen aan de zakelijke markt een belangrijk product voor organisaties en bedrijven in regio Rotterdam. Door jouw evenement bij Bibliotheek Rotterdam te organiseren, kies je niet alleen voor een prachtige locatie midden in de stad, maar investeer je indirect ook in Bibliotheek Rotterdam als maatschappelijke en culturele instelling.

Lees meer: Bibliotheek Rotterdam sluit zich aan bij Platform Cultuur Locaties

Bibliotheek Rotterdam uitgeroepen tot 'Beste vergaderlocatie van het jaar 2019'!

Bibliotheek Rotterdam uitgeroepen tot 'Beste Vergaderlocatie van het jaar 2019'

Bibliotheek Rotterdam is op maandag 27 januari verkozen tot 'Beste vergaderlocatie van het jaar 2019' op het MEETINGS Business Event. MEETINGS, hét vaktijdschrift voor zakelijke bijeenkomsten reikt jaarlijks de publieksprijzen uit in verschillende categorieën. Dit jaar was Bibliotheek Rotterdam genomineerd in de categorie ‘beste vergaderlocatie 2019’. Opdrachtgevers, evenementenorganisatoren en lezers van het vaktijdschrift MEETINGS konden de afgelopen maanden stemmen op hun favoriet.

 

Groei van de zaalverhuur

Bibliotheek Rotterdam is in 2014 begonnen met het verhuren van zalen in de Centrale Bibliotheek.  In die zes jaar tijd zijn de zalen en de werkprocessen verbeterd en heeft de bibliotheek een echte professionaliseringsslag doorgemaakt. Inmiddels heeft de bibliotheek een vast klantenbestand van trouwe huurders die zeer tevreden zijn met de Centrale Bibliotheek als locatie voor hun evenement, congres, vergadering of training. Per jaar wordt er ruim 400 keer een zaal gehuurd.

“Onze kracht? Een combinatie van de centrale ligging van het pand én onze persoonlijke benadering. We proberen van iedere bijeenkomst een succes te maken. Van korte vergadering tot meerdaags congres”, aldus specialisten Zaalverhuur Roos en Janina. Die waardering betaalt zich nu uit in deze award, waar de bibliotheek zeer trots op is.

Zaalverhuur

De Centrale Bibliotheek beschikt over 9 zalen die variëren in capaciteit, maar die allemaal van alle gemakken zijn voorzien. Neem een kijkje op onze pagina Zaalverhuur voor meer informatie.

 • Bibliotheektheater Balkon Zijkant

 • Bibliotheektheater In Interviewsetting Zijkant Beneden

 • Leopoldzaal In Theateropstelling

 • Leopoldzaal In Vergaderopstelling

 • Schoolmeesterzaal In Vergaderopstelling

 • Schoolmeesterzaal In Theateropstelling

 • Foyer In Theateropstelling

 • Foyer In Receptieopstelling Kluisjeskant

 • Foyer In Receptieopstelling Barkant

 • Filmzaal Vooraanzicht

 • Filmzaal Zicht Op Scherm

 • Foyer In Cabaretopstelling

 • Desideriuszaal In Theateropstelling

 • Desideriuszaal In Vergaderopstelling

 • Bob Den Uylzaal In Standaardopstelling

 • Bordewijkzaal In Vergaderopstelling

 • Bordewijkzaal In Theateropstelling

Lees meer: Bibliotheek Rotterdam uitgeroepen tot 'Beste vergaderlocatie van het jaar 2019'!

Coronamaatregelen bij Zaalverhuur

Coronamaatregelen bij zaalverhuur

De mogelijkheden om zalen te huren bij Bibliotheek Rotterdam in coronatijd valt en staat met de landelijke maatregelen. Benieuwd wat er bij ons mogelijk is en welke maatregelen we treffen? Dit nieuwsbericht houden we continu up to date. Vanaf 27 januari is het weer beperkt mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren volgens de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet. Bekijk ons zalenoverzicht voor de mogelijkheden en de huisregels in dit bericht. Ook kunnen we digitale bijeenkomsten facilteren met bijvoorbeeld een livestream met een beperkte hoeveelheid gasten in de zaal of zonder publiek.

Livestreamen of opnemen

Vanwege het coronavirus is vrijwel elke bijeenkomst veranderd in een digitale bijeenkomst. Ook in het Bibliotheektheater bieden we de mogelijkheid om digitale evenementen te organiseren door het Bibliotheektheater te verhuren in combinatie met een livestream of opname. Kan een spreker niet aanwezig zijn? Dan is inbellen ook mogelijk. Wil je geen live evenement, maar een opname, zodat je de opname nog kunt nabewerken? Ook dat is mogelijk. Lees hier de mogelijkheden van de livestream en neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Algemene coronamaatregelen

Vanaf 27 januari kunnen we weer beperkt fysieke bijeenkomsten organiseren. We hebben onderstaande maatregelen getroffen en huisregels opgesteld om jouw bijeenkomst zo goed en veilig mogelijk te organiseren.

Ventilatie en CO2-meters

Vanwege het coronavirus is een gedeelte van de ventilatie in de vergaderzalen uitgeschakeld en zijn er in de meeste zalen CO2-meters geïnstalleerd om de lucht te meten. In de zalen komt er wel verse lucht binnen, maar dit voelt helaas niet hetzelfde als airconditioning. We vinden dit erg vervelend, maar deze maatregel is helaas noodzakelijk, om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Met behulp van de CO2-meters kunnen we monitoren of de CO2-waarde in de ruimte niet te hoog wordt. Vraag ons gerust wat dit betekent voor jouw bijeenkomst.

In het Bibliotheektheater is de ventilatie op pure aanvoer van verse lucht. Dit betekent dat de ventilatie in het Bibliotheektheater wel draait.

Coronatoegangsbewijs

Activiteiten in het Bibliotheektheater zijn alleen mogelijk in combinatie met een coronatoegangsbewijs en een geldig ID. In de overige zalen is dat niet nodig.

1,5 meter afstand

In de bibliotheek, in het Bibliotheektheater en in de zalen geldt een verplichting van 1,5 meter afstand. In het zalenoverzicht staat per ruimte de capaciteit aangegeven.

Algemene huisregels en hygiëne-maatregelen gedurende de pandemie

 • Kom niet naar de bibliotheek bij gezondheidsklachten
 • In de bibliotheek is het dragen van een mondkapje verplicht. In de zalen en in het Bibliotheektheater mag het mondkapje af, zodra je zit
 • We kunnen de zalen alleen verhuren met geplaceerde activiteiten, oftewel iedere bijeenkomst vindt zittend plaats. In het Bibliotheektheater worden gasten begeleid naar hun zitplaats
 • In de ruimtes en bij de entree zijn desinfectiemiddelen voor de handen en voor de tafels beschikbaar

Lees meer: Coronamaatregelen bij Zaalverhuur

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.