LET OP: VR Gamen met R3C Gaming op 29 november in bibliotheek Feijenoord gaat niet door.

 

Ook Bibliotheek Rotterdam doet mee aan de week van de mediawijsheid. Het thema luidt: ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’

Tijdens deze week wordt stilgestaan bij de vraag hoe je beïnvloed wordt in een wereld vol media. De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van Mediawijzer.net om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid.

 

                                                       logo WvdM2016

 

Je kunt meedoen aan verschillende workshops:

Maak zelf een waanzinnige film samen met de Cultuurschool (8 - 12).  Tijdens deze workshop beleef je avonturen op de maan, woestijn of diep in de zee en breng je met simpele middelen voorwerpen op beeld in beweging. Teken voorwerpen tot leven met 3D pennen van maXMusic (8 - 12). Bouw je eigen feitenchecker en gebruik daarvoor programmeren, tekenen/ontwerpen, filmen en techniek samen met Lieke en Sipp (8 - 12).

Spring in de wereld van Virtual Reality!
Ervaar het nieuwe gamen met Playstation VR, verzorgd door R3CGaming (8 - 16). Regisseer een 360° film met SKVR en bekijk jouw meesterwerk met een VR bril terug (8 - 12).


Beïnvloed jouw eigen digitale voetstappen met de beste tips voor de online wereld.
Werk aan jouw online weerbaarheid op social media met JouwMediaLab(12 - 18). Project014 laat zien hoe je jouw carrière met LinkedIn een flinke boost geeft (18+). Ontdek hoe je veilig en vertrouwd internet op gaat tijdens een speciale editie van het Digicafé (18+).


Margalith Kleijwegt
Aansluitend op de week van de mediawijsheid geeft journalist Margalith Kleijwegt op dinsdag 29 november een lezing over haar rapport: '2 werelden, 2 werkelijkheden', Het rapport is geschreven in opdracht van minister Jet Bussemaker. Ze bespreekt hoe gevoelige maatschappelijke kwesties vanuit de media de school binnenkomen. Het rapport vormde mede aanleiding tot een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Klik op de workshop op deze pagina om jouw kaarten te reserveren. Bekijk hier het totale schema.

Onze partners:

 cultuurschool medialabskvr R3C  maxmusic   project014