In de vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat het er ook in de bibliotheek soms niet zo zachtzinnig aan toegaat. Onze collega Judith vertelde over een man met een mes in Bibliotheek Bloemhof. In de volgende anekdote van onze collega Lydia Heesbeen was een chique dame de aanleiding voor een vlijmscherp steekspel. Van woorden welteverstaan. Het was begin jaren 90 en Lydia werkte in Bibliotheek Hillegersberg. Een bekakte dame wilde een aantal Engelstalige boeken lenen. Dus Lydia zocht ze voor haar op in de catalogus. Helaas stond geen enkel boek in de kast. Iedere keer gaf Lydia aan: “Het is niet hier aanwezig, maar ik kan het voor u reserveren op de Centrale.” Na een boek of drie zei de dame tegen haar: “Neem me niet kwalijk, maar uw collectie druipt van de onbenulligheid.“ Waarop Lydia antwoordde: “Wij passen de collectie aan op de wijk.” Daar was geen woord aan gelogen.