Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar: 

Digicafe vrijwilligers voor meerdere vestigingen

Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.  

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

Wat ga je doen?

De vestigingen Overschie, Zuidplein en Overschie zoeken hulp in het Digicafé! Digicafé is het digitale spreekuur voor mensen die stoeien met hun vragen in deze digitale tijd.

Weet jij wel raad met vragen zoals:

  • Hoe download ik een app op mijn tablet?
  • Hoe kan ik een boek lezen op de e-reader?
  • Wat zijn leuke websites om te bezoeken en handige apps om te downloaden?
  • Mijn verstuurde mailtjes komen niet aan, hoe kan dat?
  • Hoe werkt Facebook en wat kan ik daar mee?

Wie ben jij?

Ben jij digitaal handig, praktisch ingesteld en vind je het leuk om in een informele sfeer bezoekers verder te helpen met hun digitale vaardigheden? Dan zoeken wij jou!  

Werktijden

Het digicafé vindt plaats in:
Overschie elke woensdag van 14.00 -16.00 uur
Hoogvliet elke woensdag van 14.00 -16.00 uur
Zuidplein elke donderdag van 14.00 -16.00 uur

Wat bieden wij?

  • Een plezierige en maatschappelijk georiënteerde omgeving waar het werk zowel zinvolle als leuke ervaring is;
  • Je wordt begeleid en ondersteund door de collega’s van de bibliotheek;
  • Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje;
  • Reiskostenvergoeding en verzekering;
  • Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam.

Solliciteren

Bibliotheek Rotterdam werkt samen met de Unie van Vrijwilligers (www.uvvrotterdam.nl) voor  de administratie en eerste werving van vrijwilligers. Aanmelden kan bij Ellen Pannevis via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.