Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Coördinator vrijwilligerspool digitale vaardigheden

Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

Wat ga je doen?

Je bent de spin in het web die zich inzet voor de benodigde bezetting van de verschillende evenementen en activiteiten vanuit de vrijwilligerspool. Jouw rol is om ervoor te zorgen dat er voldoende mensen aanwezig zijn om te helpen om een evenement of activiteit tot een succes te maken. Hiervoor maak je een rooster en nodig je vrijwilligers uit zich aan te melden voor een of meerdere evenementen. Zo nodig benader je vrijwilligers ook actief om de bezetting rond te krijgen. Je bent het aanspreekpunt voor zowel de bibliotheek als de vrijwilligers.

Wie ben jij?

Je bent sociaal en kan goed het overzicht bewaren.

Werktijden

We vragen een bijdrage op structurele basis van ongeveer 4 uur per week, indien nodig verspreid over meerdere momenten in de week. Je kunt zelf grotendeels je werktijden bepalen.

Wat bieden wij?

• Een plezierige en maatschappelijk georiënteerde omgeving.
  • Begeleiding en ondersteuning.

Solliciteren