Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Workshopleider Digi-evenementen

Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

Wat ga je doen?

De bibliotheek verzorgt samen met meerdere partners in Rotterdam een breed aanbod van laagdrempelige workshops om mensen te leren omgaan met digitale mogelijkheden zoals WhatsApp, Videobellen, YouTube en zo verder. Een workshop bestaat uit een plenair gedeelte waarin de deelnemers uitleg krijgen over een specifieke toepassing. Na de uitleg gaan de deelnemers oefenen en help je samen met de workshopondersteuners vragen te beantwoorden en tips te geven.

Wie ben jij?

We zoeken mensen die het leuk vinden om voor een groep te staan en mensen op hun gemak kunnen stellen. Natuurlijk heb je affiniteit met digitale toepassingen.

Werktijden

Je kunt zelf bepalen welke workshops je wilt geven. Een workshop duurt gemiddeld 1,5 uur en het lesmateriaal is beschikbaar. Bij elke workshop zijn ook workshopondersteuners aanwezig met wie je de workshop samen uitvoert. Als workshopleider vragen we je om 3 of meer workshops te begeleiden tot het einde van het jaar.

Wat bieden wij?

• Een plezierige en maatschappelijk georiënteerde omgeving.
  • Begeleiding en ondersteuning.

Solliciteren