Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Workshopondersteuner Digi-evenementen

Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

Wat ga je doen?

De bibliotheek verzorgt samen met meerdere partners in Rotterdam een breed aanbod van laagdrempelige workshops om mensen te leren omgaan met digitale mogelijkheden zoals WhatsApp, Videobellen, YouTube en zo verder. We zoeken workshopondersteuners die het leuk vinden om deelnemers te helpen door vragen te beantwoorden en tips te geven. Dit doe je ondersteunend aan de workshopleider die de workshop begeleidt.

Wie ben jij?

Je vindt het leuk om Rotterdammers te helpen met digitale vragen en je kunt rustig en begrijpelijk informatie overbrengen.

Werktijden

De inzet is op oproepbasis en dat kan eenmalig of vaker zijn. Er wordt een overzicht gemaakt van ingeplande workshops en evenementen en daar kan je je op inschrijven. Een workshop duurt gemiddeld 1,5 uur, evenementen zijn vaak een dagdeel.

Wat bieden wij?

• Een plezierige en maatschappelijk georiënteerde omgeving.
  • Begeleiding en ondersteuning.

Solliciteren