Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Service- en Infovrijwilliger Centrale Hal

Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

Wat ga je doen?

Je bent het visitekaartje Bibliotheek Rotterdam en zorgt voor een warm welkom voor al onze bezoekers.
Je beantwoordt de wegwijsvragen van bezoekers en geeft daar waar nodig uitleg over de zelfservice apparaten (Uitlenen en Terugbrengen). Je wijst bezoekers op het aanwezig informatiemateriaal en helpt ons met signaleren en terugkoppelen van verbeterpunten op grond van klantcontacten.
Vanwege de coronamaatregelen werkt Bibliotheek Rotterdam op dit moment met mandjes om het maximum aantal personen te beperken. Het wordt in deze periode een van je belangrijkste taken om deze aan de bezoekers uit te delen.

Wie ben jij?

Van een Service- en Infovrijwilliger wordt een klantgerichte, enthousiaste en representatieve houding verwacht. Ook kan je omgaan met de computer, interne en e-mail en kan je rustig en begrijpelijk informatie overbrengen.

Werktijden

De volgende dagdelen zijn nog vrij:
vrijdag en zaterdag van 10.00 -13.00 of 13.00- 16.00 uur. Eén dagdeel per week is mogelijk.

Wat bieden wij?

• Een plezierige en maatschappelijk georiënteerde omgeving waar het werk zowel zinvolle als leuke ervaring is;
  • Je wordt begeleid en ondersteund door de collega’s van de bibliotheek;
  • Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje;
  • Reiskostenvergoeding en verzekering;
  • Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam.

Solliciteren

Bibliotheek Rotterdam werkt samen met de Unie van Vrijwilligers (www.uvvrotterdam.nl) voor administratie en eerste werving van vrijwilligers. Aanmelden kan bij Ellen Pannevis via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..