Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar een:

Digivrijwilliger intake Klik & Tik workshops

Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

Wat ga je doen?

Bibliotheek Rotterdam biedt vijf Klik&Tik-workshops aan, namelijk ‘Start’ (computer opstarten), ‘Basis’ (e-mails versturen), ‘Het internet op’ (websites raadplegen, kopen via internet), ‘Samen op ’t web’ (sociale media, Facebook, Skype) en ‘Veilig online’ (veilig op het internet). De deelnemers werken tijdens de workshop in eigen tempo en onder begeleiding van vrijwilligers. Naast de groep van begeleidende vrijwilligers zijn wij na de heropening van de bibliotheek ook op zoek naar vrijwilligers die intakes met de deelnemers afnemen.

• Je voert intakegesprekken met de deelnemers van de workshops;
  • Je kijkt samen met de deelnemers welke workshops en leerlijn het beste bij ze past, met als doel de deelnemers te enthousiasmeren en zelfvertrouwen geven bij het gebruik van de computer;
  • Je begeleidt en bewaakt de voortgang van de deelnemers om zo de doorstroom van de deelnemers te stimuleren;
  • Je zorgt samen met je collega’s ervoor dat de computerruimte helemaal klaar staat om de bezoekers te ontvangen met een lekker kopje koffie of thee.

Wie ben jij?

Natuurlijk kun je omgaan met een computer, het internet en e-mail maar nog belangrijker vinden we jouw communicatieve vaardigheden zoals:

• Rustig en begrijpelijk informatie overbrengen;
  • Goed luisteren, vragen stellen en doorvragen;
  • Je vindt het niet moeilijk om (positief kritische) feedback te geven.
  • Zowel zelfstandig als in een team werken past bij jou.
  • Je vindt het leuk om op verschillende vestigingen te werken en bent bereid daarvoor te reizen.

Werktijden

In overleg

Wat bieden wij?

• Een plezierige en maatschappelijk georiënteerde omgeving waar het werk zowel zinvolle als leuke ervaring is;
  • Je wordt begeleid en ondersteund door de collega’s van de bibliotheek;
  • Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje;
  • Reiskostenvergoeding en verzekering;
  • Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam.

Solliciteren

Bibliotheek Rotterdam werkt samen met de Unie van Vrijwilligers (www.uvvrotterdam.nl) voor administratie en eerste werving van vrijwilligers. Aanmelden kan bij Ellen Pannevis via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..