Rotterdam

In alle vestigingen van Bibliotheek Rotterdam kun je op de bibliotheekcomputers of je eigen laptop, iPad of tablet gebruikmaken van internet.

Om gebruik te maken van internet moet je mobiele apparatuur zijn voorzien van Wifi én heb je een lenerspas, gebruikerspas, gastbon (van €2,50 voor internet op publiekscomputers) of wifi-bon (€2,50) nodig. Heb je die nog niet? Dan kun je die met een geldige legitimatie laten aanmaken bij de klantenservicebalie. Ben je wel in het bezit van een pas, dan kun je inloggen met je pasnummer en geboortedag en -maand (bv. 0904). Je pasnummer vind je aan de rechterkant op je leners- of gebruikerspas. Als je bent ingelogd, kun je meteen aan de slag.

Let op: er zit een limiet van 2 uur aan het gebruikmaken van internet op de bibliotheekcomputers. Wil je er langer gebruik van maken, dan kun je in onze stilteruimte op de 6e verdieping onbeperkt gebruikmaken van internet op onze bibliotheekcomputers.

Printen en kopiëren
Wil je printen of kopiëren? Geen probleem! In al onze vestigingen kun je vanaf een bibliotheekcomputer of eigen computer printopdrachten versturen. Zodra je de opdracht hebt gegeven en bevestigd, steek je bij het print/kopieerapparaat in het paaltje rechts je leners- of gebruikerspas in. Het apparaat leest de opdracht van je kaart en begint de verwerking. De kosten om te printen en kopiëren zijn €0,15 per pagina (A4). Zorg ervoor dat je voldoende tegoed op je pas hebt staan. Via de betaalautomaten kun je tegoed op je pas storten en via Mijn Menu kun je het tegoed op je pas bekijken.

Kom je er niet uit? Er is altijd een medewerker aanwezig die je graag helpt. Je kunt ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..