Hiphop in je Bieb #3: Old skool & New talent

Van 15:30 tot 19:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Jongeren, Hiphop, schaak

Hiphop in je Bieb #3: Old skool & New talent

28 Dec

Altijd al willen weten hoe een baan in de muziekindustrie eruit ziet? Wat er achter de schermen allemaal nodig is om shows neer te zetten? Benieuwd naar wat een manager allemaal doet, of hoe je zelf een platenlabel runt? We got you!

Tijdens Hiphop in je Bieb leer je alles over hiphop, ontmoet je artiesten, managers, labeleigenaren, andere hiphopfans én ontdek je opkomende talenten. Tijdens de derde editie leert Gaétan van de Sande hoe je je talenten kunt gebruiken voor een carrière in de (hiphop) muziekindustrie, word je bijgepraat over het beroemde album Enter The Wu-Tang: 36 Chambers en Hiphop chess en treedt Sammie Sedano op.

Masterclass ‘Ontdek je Talent' door Gaétan van de Sande
Gaétan van de Sande is volgens Puna één van de meest invloedrijke personen binnen de hiphopscene. In de afgelopen tien jaar werkte Gaétan voor diverse artiesten, platenmaatschappijen, managementbureaus, poppodia en evenementen. Zo begeleidde hij releases en promotie voor artiesten als Mr. Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Nino en Mr. Probz. Daarnaast was hij één van de drijvende krachten achter clubnacht -en festival Encore. Sinds 2015 heeft hij zijn eigen platenlabel, managementbureau en publishingfonds Bravoure waarbij hij werkt met artiesten als Monsif, Wilde Westen en KIMONOMANDEM. Gaétan weet als geen ander welke talenten je nodig hebt voor een carrière in de hiphopscene en geeft jou de belangrijkste tips & trics mee.

• Locatie: Desideriuszaal, 1e verdieping
  • Tijd: 15:30-17:00 uur
  • Toegang: Gratis, aanmelden via Eventbrite

HIJStakkies #3: Hiphopchess
HIJStakkies is een maandelijkse podcasttalkshow over hiphopmuziek, fashion en streetart. Kom langs en laat je bijpraten door gevestigde namen uit de scene. Kom tijdens deze editie meer te weten over het beroemde album Enter The Wu-Tang: 36 Chambers en Hiphop chess. We praten je bij met Ciph Barker (beatmaker en producer voor Wu-Tang Killa Bees), Casper Knipscheer (tourmanager van verschillende Wu-Tang leden tijdens hun Europese tours) en DJ Sueside (Een Wu-Tang DJ tijdens diverse Europese tours). Wat hebben schaken en hiphop met elkaar te maken? En wat hebben bekende rappers als Jay-Z en RZA hieraan bijgedragen? Uiteraard is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

• Locatie: Centrale hal
  • Tijd: 17:00-18:00 uur
  • Toegang: Gratis

Optreden: Sammie Sedano
Zwart Goud is het vervolg op De Nachtapotheker, de debuut-EP van Sammie Sedano uit 2016. De rauwe tracks gaan over hetzelfde onderwerp: het harde straatleven in een Rotterdamse volksbuurt, waarin Sammie zich als tiener staande hield door drugs te dealen. Maar in tegenstelling tot De Nachtapotheker, die ondanks de zware teksten toch vooral een - naar eigen zeggen - “speelse” sound heeft, klinkt Zwart Goud anders. “Muzikaler, serieuzer, meer mellow.” Geen clubhits, maar luistertracks. Sammie: “Op deze EP vertel ik verhalen. Niet met moeilijke woorden, maar met woorden die beter bij elkaar passen. De dingen waar ik over rap zijn hard, maar ik ben geen gangster. Niet meer, in ieder geval.”

• Locatie: Centrale hal
  • Tijd: 18:00-18:45 uur
  • Toegang: Gratis

Hiphop in je Bieb komt tot stand in samenwerking met House of Knowledge, Hiphop in je Smoel (HIJS), Probiblio en Bibliotheek Rotterdam. Deze activiteit is onderdeel van Schaak!