Rotterdam

 • Jongeren

  Draadloos internetten, gamen op de Jongerenvloer, in alle rust leren in het Stadsstudiecentrum, gratis workshops volgen over leuke én serieuze zaken, muziek luisteren, expo's bezoeken... er is altijd wat te doen in de bieb! En wist je dat lid zijn van Bibliotheek Rotterdam tot je 18e gratis is? Uiteraard ben je bij ons ook aan het juiste adres voor een goed boek. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Vul het contactformulier in of bel (010) 2816 100. 

 • Jongerenvloer

  Op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek ligt de Jongerenvloer. Hier kun je studeren, elke vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur gamen en muziek luisteren. Er zijn regelmatig gratis workshops over bijvoorbeeld solliciteren. Op het podium kun je kijken naar optredens van anderen óf je eigen talenten laten zien. Tijdschriften en boeken vind je er natuurlijk ook, van Twilight tot manga. In de catalogus vind je onder Young Adult de nieuwste titels.

 • Studeren

  Wil je rustig studeren? Dan is de bibliotheek the place to be! In al onze bibliotheken vind je plekken om te overleggen, werken of studeren. Op de zesde verdieping van de Centrale Bibliotheek zit het Stadsstudiecentrum, een rustige vloer met ruime computerplekken, stilteruimtes én afgesloten ruimtes die je kunt reserveren. Ben je lid van de bieb? Dan kun je overal in de bibliotheek gratis gebruikmaken van computers en draadloos internet.

  Meer informatie

 • Dyslexie

  Soms is lezen moeilijk en niet leuk. Als je dyslexie hebt bijvoorbeeld. Of als je gewoon niet zoveel van lezen houdt. Dat kan behoorlijk lastig zijn, zeker als je ook voor school moet lezen.

  Gelukkig zijn er genoeg boeken die wel goed te lezen zijn. Die hebben we speciaal voor jou apart gezet op de 4you! plekken op diverse vestigingen.

  Meer over 4you!

 • E-books

  Ben je lid van Bibliotheek Rotterdam? Goed nieuws! Met je abonnement kun je duizenden e-books lenen en lezen op je tablet, mobiel, computer of e-reader. Om gebruik te maken van de e-books maak je eenmalig een webaccount aan. Hiermee kun je inloggen en direct e-books lenen!

  Meer over e-books

 • Op de hoogte blijven?

  Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten, gewijzigde openingstijden, kortingsacties en meer? Volg ons op Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram of onze Blogs óf meld je aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief! Ook kun je via ons YouTube-kanaal regelmatig terugblikken van evenementen bekijken.

Agenda Jongeren

 • 13 Apr

  #Girlboss: Anna Nooshin (UITVERKOCHT)

  Tijdens #Girlboss vraagt presentatrice Evita de Roode inspirerende, ondernemende vrouwen het hemd van het lijf over ondernemerschap. Online-ondernemer Anna Nooshin is de tweede girlboss die plaats neemt in het Bibliotheektheater.

  Van 20:00 tot 21:00 Bibliotheektheater

 • 15 Jun

  #Girlboss: Jet van Nieuwkerk

  Tijdens #Girlboss vraagt presentatrice Evita de Roode inspirerende, ondernemende vrouwen het hemd van het lijf over ondernemerschap. Foodie en schrijfster Jet van Nieuwkerk is de derde girlboss die plaats neemt in het Bibliotheektheater.

  Van 20:00 tot 21:00 Bibliotheektheater

 • Meer activiteiten

Muziekweb

muziekwebpleinluisteren 640

Lid van de bieb? Dan ben je automatisch ook lid van Muziekweb en kun je lenen uit de grootste muziekcollectie van Nederland.

Muziekweb