Boekpresentatie: Ontmoet Kroatië

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Jeugd, Voorlezen, Schrijversbezoek, Boekpresentatie

Boekpresentatie: Ontmoet Kroatië

10 Nov

Een boekpresentatie van twee vertaalde Kroatische kinderboeken. Geschikt voor iedereen die meer weer leren over Kroatië.

Over het boek: Het druppeltje en de steen (3+)
In het boek Het druppeltje en de steen leggen twee vaders uit hoe waterdruppeltjes en kristalletjes van kalk samen een bijzonder landschap maken: karst. In Nederland is er weinig karst, maar in Kroatië zijn er hele bergketens van gebouwd met daarin ondergrondse grotten, meren en rivieren. Steeds meer Nederlanders rijden er langs, onderweg naar hun vakantiebestemming. Tijd om er meer over te leren! In dit boek wordt op een speelse manier beschreven hoe dit indrukwekkende landschap is ontstaan en wat er allemaal in leeft. Als voorlees- en prentenboek geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor oudere kinderen en volwassenen is verdiepingsstof toegevoegd.

Over het boek: Ze denken dat we nog klein zijn (6+)
Stel je voor: over een paar weken verlaat je de basisschool en juist dan wordt je moeder ziek. Ze doet er nogal geheimzinnig over. Maar je laat je niet zomaar afschepen en gaat op onderzoek uit in de geheimzinnige wereld van geneeskunde. Dit overkomt de veertienjarige Matija (ja, want in Kroatië duurt de basisschool tot deze leeftijd). Ze woont samen met haar lieve moeder en strenge oma. Haar vader heeft ze nooit gekend. Juist wanneer haar vader plotseling in het land verschijnt, beland haar moeder in het ziekenhuis. Matija stelt alles in werking om haar ouders weer bij elkaar te brengen, maar eerst moet ze te weten komen of haar moeder kan genezen. Ze doorzoekt het internet op alles wat over haar moeders ziekte te vinden is. Met het nawoord van een echte dokter over een goede zelfzorg, is het boek Ze denken dat we nog klein zijn een must have voor alle slimme meiden!

• Locatie: Voorleesruimte, 2e verdieping
  • Toegang: Gratis