Red Cross Quest

Van 13:30 tot 16:15 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Meivakantie

Red Cross Quest

08 mei

In het boek Spuitende slagaders en overstromende oceanen vind je weetjes over hoe te handelen bij kleine en grote rampen, thuis en ver van huis! Leren hoe je deze weetjes in de praktijk toepast? Doe dan mee aan de Red Cross Quest!

De Red Cross Quest is het EHBO-spel van het Rode Kruis waarin je op een speelse manier leert hoe je moet handelen bij veelvoorkomende letsels en ongelukken. Leer bijvoorbeeld hoe je een mitella omdoet, een bloedneus stelpt of een splinter uit je hand haalt? Een EHBO-instructeur geeft tips en aanwijzingen, terwijl een acteur de verschillende letsels uitbeeldt. Aan het eind krijg je een Heldencertificaat! En dat is nog niet alles: Schuif ook aan bij de knutseltafel en maak een eigen EHBO-tasje.  Of maak een rondje op de trolleybrancard.

Meer lezen?
Wil je het boek Spuitende slagaders en overstromende oceanen lezen? Leen het dan in de bibliotheek of haal het bij een van de boekhandels.

• Toegang: Gratis
  • Locatie: 1e verdieping
  • Leeftijd: 6-12 jaar

Deze activiteit is georganiseerd in samenwerking met het Rode Kruis en Uitgeverij Lemniscaat. Dit, omdat het Rode Kruis op 8  mei 151 jaar bestaat  en het de Internationale Dag van het Rode Kruis is.