• Jeugd

  Leuk dat je onze jeugdpagina bezoekt! Hier lees je wat je kunt vinden én doen in de bibliotheek. In het bijzonder natuurlijk op onze Jeugdafdeling. In de agenda zie je wat er te doen is. Ook voor informatie over werkstukken, computers of kinderfeestjes, zit je hier goed. En zoek je een bepaald boek? Kijk dan eens in onze catalogus.

  Bekijk de openingstijden

 • Kinderjury, kies je favoriete boek!

  Tot woensdag 16 mei kan jij nog stemmen op wat jij het beste, mooiste, gekste, spannendste of meest bijzondere boek van 2018 vindt. Laat ook je stem horen en wie weet wint jouw lievelingsboek de prijst voor de Nederlandse Kinderjury!

  Lees verder


 • Voorleeshalfuurtjes

  Voorgelezen worden is leuk! Elke woensdag kun je in Feijenoord/Hoogvliet en de Centrale om 14.00 uur terecht voor een leuk verhaaltje. En om 14.30 uur kun je in IJsselmonde, Lombardijen, Nesselande, Overschie, Delfshaven en Ommoord terecht voor een verhaal tijdens het Voorleeshalfuurtje. In Lombardijen ben je elke vrijdag om 15.30 uur welkom bij het Voorleeskwartiertje voor peuters. 

  Meer te beleven

   

 • Spreekbeurt of werkstuk

  Spreekbeurt of werkstuk maken? Bij ons ben je aan het juiste adres! Over bijna alles kun je informatie vinden: dolfijnen, Marokko, voetbal, mode... Nog geen onderwerp? We helpen je graag. Hierbij alvast wat tips voor leuke onderwerpen. Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens in onze catalogus of op Jeugdbieb.

  Zoeken in de catalogus

 • Computers in de bieb

  Als je lid bent van de bibliotheek kun je gratis onze computers gebruiken. Hierop kun je je huiswerk maken, internetten of door middel van leuke spelletjes oefenen met rekenen of taal. Om in te loggen heb je je bibliotheekpas en je geboortedatum nodig. Lukt het niet? Vraag onze medewerkers om hulp. We helpen je graag!

  Meer informatie

 • Moeilijk lezen

  Heb je moeite met lezen? Dat komt vaker voor dan je denkt. Speciaal voor jou is er het Makkelijk Lezen Plein in de Centrale Bibliotheek. Hier zijn speciale (luister)boeken, dvd's en cd-roms die het lezen voor jou makkelijker maken. Ook hebben we informatie voor je ouders en leerkrachten. En... het is ook nog eens heel erg leuk!

  Meer informatie

 • BoekStart

  Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart voor baby’s stimuleert dit. Maak je baby (tot 2 jaar) gratis lid van de Bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin een stoffen babyboekje en meer leuke leescadeaus voor de kleine.

  BoekStart Tips

Agenda jeugd