• Jeugd

  Leuk dat je onze jeugdpagina bezoekt! Hier lees je wat je kunt vinden én doen in de bibliotheek. In het bijzonder natuurlijk op onze Jeugdafdeling. In de agenda zie je wat er te doen is. Ook voor informatie over werkstukken, computers of kinderfeestjes, zit je hier goed. En zoek je een bepaald boek? Kijk dan eens in onze catalogus.

  Bekijk de openingstijden

 • Poëzie voor de jeugd

  In januari is het weer tijd voor de Poëzieweek. Van 25 t/m 31 januari geven we daarom in de bibliotheek aandacht aan de dichtkunst. En dan niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de jeugd! 

  Lees verder


 • Voorleeshalfuurtjes

  Voorgelezen worden is leuk! Elke dinsdag kun je om 10.30 uur in Feijenoord, woensdag om 10.30 uur in Hoogvliet, 14.00 uur in de Centrale en om 14.30 uur in Alexanderpolder, IJsselmonde, Lombardijen, Nesselande, Overschie, Delfshaven en Ommoord terecht voor een verhaal tijdens het Voorleeshalfuurtje. In Lombardijen ben je elke vrijdag om 15.30 uur welkom bij het Voorleeskwartiertje voor peuters. 

  Meer te beleven

   

 • Spreekbeurt of werkstuk

  Spreekbeurt of werkstuk maken? Bij ons ben je aan het juiste adres! Over bijna alles kun je informatie vinden: dolfijnen, Marokko, voetbal, mode... Nog geen onderwerp? We helpen je graag. Hierbij alvast wat tips voor leuke onderwerpen. Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens in onze catalogus of op Jeugdbieb.

  Zoeken in de catalogus

 • Computers in de bieb

  Als je lid bent van de bibliotheek kun je gratis onze computers gebruiken. Hierop kun je je huiswerk maken, internetten of door middel van leuke spelletjes oefenen met rekenen of taal. Om in te loggen heb je je bibliotheekpas en je geboortedatum nodig. Lukt het niet? Vraag onze medewerkers om hulp. We helpen je graag!

  Meer informatie

 • Moeilijk lezen

  Heb je moeite met lezen? Dat komt vaker voor dan je denkt. Speciaal voor jou is er het Makkelijk Lezen Plein in de Centrale Bibliotheek. Hier zijn speciale (luister)boeken, dvd's en cd-roms die het lezen voor jou makkelijker maken. Ook hebben we informatie voor je ouders en leerkrachten. En... het is ook nog eens heel erg leuk!

  Meer informatie

 • BoekStart

  Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart voor baby’s stimuleert dit. Maak je baby (tot 2 jaar) gratis lid van de Bibliotheek en krijg het leuke BoekStartkoffertje cadeau. Met daarin een stoffen babyboekje en meer leuke leescadeaus voor de kleine.

  BoekStart Tips

Agenda jeugd

 • 21 Maa

  Schaakles

  Wil jij weten wat een bepaald schaakstuk nu wel of juist niet mag? Of kan je al schaken, maar wil je er nóg beter in worden? Kom dan bij ons langs!

  Van 15:30 tot 17:30 Delfshaven

 • 22 Maa

  Peutervoorlezen door studenten van Albeda

  Kom samen met je peuter langs en luister naar de mooiste verhalen.

  Van 10:15 tot 11:15 Feijenoord

 • 22 Maa

  Schaakles

  Wil jij weten wat een bepaald schaakstuk nu wel of juist niet mag? Of kan je al schaken, maar wil je er nóg beter in worden? Kom dan bij ons langs!

  Van 15:30 tot 17:30 Delfshaven

 • Meer activiteiten