Superleuk dat jij de allereerste jeugdstadsdichter van Rotterdam wilt worden! De jury gaat met veel plezier jouw gedichten lezen. 

En nu?

Op 18 december maakt de jury bekend welke acht dichters er doorgaan naar de finale. Ben jij een van de acht finalisten? Dan krijg je op 18 januari een toffe masterclass poëzie van onder andere stadsdichter Dean Bowen. Tijdens deze masterclass ga je aan de slag met het schrijven van een nieuw gedicht en gaan we veel oefenen met voordragen. Dit nieuwe gedicht en een van je eerder geschreven gedichten draag je voor tijdens de finale op 1 februari 2020. 

Wist je dat:

  • je bij de bibliotheek mooie dichtbundels kunt lenen? Bijvoorbeeld van stadsdichter Dean Bowen of zijn voorganger Derek Otte.
  • er in de bibliotheek ook veel evenementen, workshops en lezingen worden georganiseerd? Kijk in onze agenda of er iets voor jou tussen zit. 
  • Bibliotheek Rotterdam ook een eigen YouTube-account heeft waar we regelmatig video's op plaatsen? Bijvoorbeeld vlogs van Kelly en Bonnie, maar ook deze video met Dean Bowen: