De 
E-book Challenge is een lesprogramma dat kinderen van groep 7 en 8 de kans biedt inzicht te krijgen in het maken van een e-book. Kinderen oefenen en maken, groepsgewijs vanuit het thema van de Kinderboekenweek, kennis met drie aspecten van het maken van een e-book: het schrijven, het illustreren en het programmeren. Het bijzondere van dit product is dat traditionele vaardigheden en kerndoelen, zoals verwerving van de Nederlandse taal, samenkomen met 21e-eeuwse vaardigheden als computational thinking, creativiteit en samenwerken zoals geformuleerd door het SLO

In onderstaand filmpje vertelt Yavuz Bulut meer over de challenge:

 

EbookchallengeCreatief schrijven
Zo, dus jullie gaan een e-book schrijven. Leuk! Maar… Hoe begin je met een verhaal? Wat heb je daarvoor nodig? Waar moet je rekening mee houden? Oei, zo klinkt het alsof er nog best veel bij komt kijken.

 

Ebookchallenge

Beeldend illustreren
Heel kort gezegd: het illustreren van iets betekent dat je er een plaatje bij doet. ‘Plaatje’ mag je zo ruim zien als je zelf wil: het kan een foto zijn, een (digitale) tekening, een (stilstaande!) animatie… Een afbeelding dus. 

 

Ebookchallenge

Technisch coderen
Dingen als wireframe, HTML en andere rare woorden die leuk zijn voor het volgende potje Galgje. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar natuurlijk nemen we je er stap voor stap doorheen. 

 

EbookchallengeDownloads voor docenten
Werkbladen
Leerkrachtenhandleiding
Juryhandleiding