Wil je in alle rust studeren, werken of lezen? In de Centrale Bibliotheek hebben we stilteplekken, studieruimtes, computerruimtes en werkplekken beschikbaar. 

Je vindt op elke verdieping studieplekken om rustig te werken. Op zoek naar stilte? Ga dan naar onze stilteruimte op de zesde verdieping. Op onze publiekscomputers zoek je (kosteloos) in onze catalogus en databanken en maakt gebruik van de aanwezige materialen. Neem je je eigen laptop of tablet mee? Log dan in op ons wifi-netwerk met je pasnummer en je geboortedatum (ddmm) om toegang te krijgen tot de catalogus en databanken. Door de hele bibliotheek zijn er meerdere plekken waar je kunt kopiëren, printen of scannen. Check vooraf wel of er voldoende tegoed op je pas staat (via het betaalapparaat in de hal of via Mijn Menu). 

Studie- en werkruimte reserveren
Wil je individueel of met een groep (maximaal tien personen) in een afgesloten ruimte studeren? Aan de balie op de zesde verdieping reserveer je op vertoon van je bibliotheekpas voor maximaal drie uur een ruimte. Een ruimte reserveren kan ook telefonisch via (010) 2816 101. 

Wil je een ruimte reserveren om te vergaderen of bijvoorbeeld een presentatie te houden? Bekijk dan ons zalenoverzicht

Online een studie- en werkruimte reserveren
Je kunt als lid van de bibliotheek ook online direct een studieruimte reserveren. Let wel op: Je moet ingelogd zijn in Mijn Menu om gebruik te maken van deze mogelijkheid. 

Voorwaarden studie- en werkruimte reserveren

  • Een ruimte reserveren kan 4x per week, voor maximaal 1 keer per dag, voor maximaal 3 uur;
  • Op zondag kan je maximaal 2 uur reserveren (óf van 13.00 tot 15.00 uur óf van 15.00 tot 17.00 uur);*
  • Je kunt maximaal 2 weken vooruit reserveren;
  • Voor het reserveren is een geldige persoonlijke pas van Bibliotheek Rotterdam nodig.

* In de zomerperiode is de bibliotheek niet geopend op zondagen. Kijk op onze locatiepagina voor de exacte data.