Voor het in alle rust studeren, werken of lezen van een krant of tijdschrift hebben wij stilteplekken, studieruimtes, computerruimtes (e-centra) en werkplekken beschikbaar.

Je kunt er kosteloos in de catalogus en databanken zoeken en boeken, kranten en tijdschriften inzien. Ook kun je in de hele bibliotheek gebruikmaken van computers en (draadloos) internet. Inloggen doe je door je pasnummer van je leners-, start- of dagpas en je geboortedatum (ddmm) in te voeren. Je krijgt direct toegang tot je eigen map in het bibliotheeknetwerk en kunt bestanden overzetten naar je eigen opslag. Werk je liever op je eigen computer of tablet? Ook dat is geen probleem. Daarnaast zijn er diverse plekken waar je kunt kopiëren, printen of scannen. Check vooraf wel bij de betaalautomaat of er voldoende tegoed op je pas staat.

Studie- en werkruimte reserveren
Overal in de bibliotheek zijn tafels beschikbaar waaraan je kunt studeren of werken. Wil je individueel of met een groep (maximaal tien personen) in een afgesloten ruimte studeren? Dan kun je op vertoon van je bibliotheekpas voor drie uur een ruimte reserveren. Ga hiervoor naar de balie op de zesde etage of bel met (010) 2816 101.

Online een studie- en werkruimte reserveren
Je kunt als lid van de bibliotheek ook zelf direct een studieruimte reserveren via deze website. Onder aan deze pagina vind je de reserveermogelijkheid voor een studieruimte. Daarvoor moet je wel ingelogd zijn in 'Mijn Menu' (rechts-bovenin de pagina).

Wil je een ruimte reserveren om te vergaderen of bijvoorbeeld een presentatie te houden? Bekijk dan ons zalenoverzicht bij zaalverhuur. De zalen zijn van alle gemakken voorzien. Meer weten over de verschillende soorten passen en de bijbehorende tarieven? Bekijk dan de verschillende abonnementen.

Voorwaarden studie- en werkruimte reserveren

  • Een ruimte reserveren kan 4x per week, voor maximaal 1 maal per dag, voor maximaal 3 uur.
  • Op zondag kan je maximaal 2 uur reserveren (óf van 13.00 tot 15.00 uur óf van 15.00 tot 17.00 uur).
  • Reserveren kan ook aan de balie.
  • Je kunt maximaal 2 weken vooruit reserveren.
  • Voor het reserveren is een geldige persoonlijke pas van Bibliotheek Rotterdam nodig.