Derek Otte is de Stadsdichter van Rotterdam in 2017 en 2018. Dat maakte wethouder Langeberg op vrijdag 27 januari 2017 bekend in het Bibliotheektheater.


Tijdens de Poëzieweek in januari 2017 droeg Hester Knibbe het stokje over aan haar opvolger Derek Otte. De stadsdichter is voor een periode van twee jaar benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en heeft als taak jaarlijks meerdere stadsgedichten te schrijven en te presenteren. Gedichten die gaan over Rotterdam en de Rotterdamse actualiteit.

Derek Otte (1988) schrijft gedichten, treedt op en geeft taalworkshops. Hij is huisdichter bij radiozender FunX, docent Spoken Word op de Hogeschool Rotterdam en organisator van het woordpodium Paginagroots in de Rotterdamse Schouwburg. In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving en op dit moment werkt aan zijn tweede bundel TOFLOF. Derek schrijft in een eigenzinnige en eigentijdse stijl over alles wat hem bezighoudt, waarbij de invloed van hip-hop steevast aanwezig is.

“Als stadsdichter wil ik de aandacht voor poëzie en spoken word in de stad vergroten. Ook wil ik zorgen voor samenwerkingen en ontmoetingen tussen de gevestigde en de nieuwe(re) partijen in de stad. Èn meer woordkunst in de openbare ruimte!”

Otte droomde er al langere tijd van om stadsdichter van Rotterdam te worden en nu is het moment daar. Ideeën zijn er genoeg. In een eerste project gaat de stadsdichter ‘op visite’ bij de Rotterdammers. Derek strijkt neer op allerlei plekken in de stad, van café tot bejaardentehuis, en iedereen is uitgenodigd aan te schuiven. Derek wil hiermee, en met zijn andere projecten, poëzie dichter bij de Rotterdammer brengen.

Volg de stadsdichter van Rotterdam op Instagram via @stadsdichter010.