Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 254 niet laden

Uurtje Kunst - Francis Picabia, 'Egoïsme'

Van 15:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Stadsdichter, Voorjaarsvakantie

Uurtje Kunst - Francis Picabia, 'Egoïsme'

25 Feb

Kijken naar kunst krijgt een andere dimensie als je er meer van weet. In Uurtje Kunst neemt kunsthistoricus en museumdocent Hoo Man Chan je mee in de geschiedenis van de Europese beeldende kunst. Dit seizoen staan dé topstukken van Museum Boijmans van Beuningen centraal, met in deze editie aandacht voor Francis Picabia met 'Egoïsme'.

De vaste collectie van het museum is vanaf dit jaar in een totaal andere opstelling te zien. Tijd dus om de vele meesterwerken die Rotterdam rijk is in de spotlights te zetten. Meer leren over kunst? Laat je dan inspireren door onze kunstcollectie op de 4e verdieping van Bibliotheek Rotterdam. Museumdocent Hoo Man Chan is werkzaam bij museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlandse Fotomuseum. Meer informatie over Portret Erasmus Desiderius vind je hier.

• 29 oktober - Lucas Cranach met 'Portret van Desiderius Erasmus'
  • 26 november - Pyke Koch met 'Portret van jkvr. J.C. van Boetzelaer'
  • 17 december - Meester van de Virgo inter Virgines met 'De verkondiging aan Maria'
  • 28 januari - Claude Monet met 'De hut van de visser, Varengeville'
  • 25 februari - Francis Picabia met 'Egoïsme'
  • 25 maart - Anoniem met 'Balseming van het lijk van Christus'
  • 29 april -  Paul Cézanne met 'Landschap bij Aix met de Tour de Cézar'
  • 27 mei - Salvador Dalí met 'Couple aux têtes pleines de nuages'
  • Locatie:  filmzaal (4e verdieping)
  • Toegang: gratis, vol = vol

Uurtje Kunst wordt georganiseerd met een bijdrage van Europe Direct. Voor meer informatie over de Europese geschiedenis van de kunst ga naar Europees Erfgoedjaar 2018.